2009-12-13

Vintersuppe fra haven

Hvor er det herligt at kunne hente et helt måltid i haven på denne årstid. Godt nok er denne suppe lavet på afkogte okseben, men den kunne sagtens have været rent vegetarisk.

2 kg okseben med gode kødrester på, blev sat til at simre kl 9 om morgenen.
suppevisk af porretop, Persille og timian. blev tilsat midt på eftermiddagen.

2½ time før aftensmad skulle serveres:
Benene tages op af suppen
Tilsæt : Rødbede, pastinak, kartofler, Løg, hvidløg og Chili nok til lige netop at give lidt bid.
Det hele små koger i 2 timer.

Kom hele molevitten i blenderen og tilbage i gryden.
Tilsæt et par gode håndfulde fintsnittet grønkål sammen med det regulære kød der kunne pilles af benene. Koges endnu 10 min serveres sammen med godt groft brød.

Mængden af grøntsager justeres efter smag og behag. Rødbederne må ikke blive for dominerende i smagen, med mindre man gerne vil have en bortch lignende suppe. Andre typer rodfrugter og grøntfra haven vil sandsynligvis give lige så gode resultater.

Det blev en meget smuk mørkerød suppe der smagte pragtfuldt, og så havde vi fået varmen efter en kold dag i haven.
Alt undtagen okseben, blev hentet frisk i haven. Det er første år vi har haft andet end jordskokker at tage af på denne årstid, det bliver ikke sidste år.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...