2012-02-29

Ristet brød med Valske bønner og Pocheret æg



En lille simpel forret der tog kegler

Pr. Person :
En god håndfuld  valske bønner
1 skive godt brød
1 Æg
Olivenolie
Ramsløgsolie (evt. Olivenolie)

Valske bønner steges let i olivenolie, og drysses med en god flagesalt.
Brødet rists.
Ægget Pocheres.

Fordel valske bønner på brødet, og læg et pocheret ovenpå, Dryp med Ramsløgolie, men lad det være op til den enkelte at krydre yderligere med salt og peber,
Olivenolie kan sagtens bruges til at dryppe med, men Ramsløgsolien giver lige et ekstra pift af smag og forår


-----------------------
Fra Haven er der brugt: Valske Bønner, Æg

2012-02-27

Forårstegn

I går hvor solen skinnede, og jeg lå syg på sofaen, sendte jeg manden ud med kameraet for at finde forårstegn til mig, og her er hvad han fandt.

 De første krokus, det er da tidlig. De står lige i solen , men alligevel ....

 Løg i drivbænken sat i efteråret, og en krokus der snart springer ud.

 Hvidløg

  Løg på friland, sat i efteråret.

 Erantis har vi heldigvis snart mange af.

 Der er kommet liv i spinatbeden igen, så nu kan der snart høstes små frisk blade.

 Forårssalat mellem hindbærene

2012-02-26

Ramsløg tagliatelle med tomatsauce (Restemad)

Æv jeg er syg, og jeg skulle have været på Admiral hotel til frokost og spise godbider fra 10 tophoteller :-(
Jeg har heldigvis fået afsat biletterne, så nu håber jeg at det bliver en god oplevelse for nogen andre..Suk.
I stedet sidder jeg nu her med ondt i halsen, og hoster, sikke en måde at bruge sin weekend.
Men når man så keder sig, kan man jo lige så godt blogge lidt.

Den vrede kylling fra sidst blev spist over 2 dage, og så var der alligevel en god rest af saucen tilbage. I forvejen var saucen jo nærmest en tomatsauce med smag af kylling, så det var oplagt at bruge den til en god gang pasta med Tomatsauce.


For at det ikke skulle blive alt for ordinært, så fik jeg Henrik til at lave en gang frisk hjemmelavet tagliatelle med Ramsløgpure. Det har vi lavet en gang før med stor success her.
Saucen blev peppet en anelse op med lidt ekstra hvidløg og Chili der blev stegt en smule i grydeen, inden saucen blev hældt over, og det simrede ca. 10 minutter

Det hele blev serveret med et godt drys Parmesan på toppen.
Saucen havde en god kraftigt smag, og kombinationen med Ramsløg i pastaen og Parmesan på toppen var rigtig fin. Det var et helt lille festmåltid.

-----------------------
Fra Haven er der brugt: Hvidløg, Chili

2012-02-23

Pollo all'Arrabbiata (Vred kylling)

Jeg har tidligere skrevet om kogebogen 'Antonio Carluccios Italien' som står på min hylde, men jeg havde stadig aldrig rigtig fået lavet noget af maden fra den.Så da jeg stod med en af vores egne kyllinger og skulle finde ud af hvad jeg skulle lave med den, fandt jeg bogen frem igen, og kastende mig over opskriften på 'Vred Kylling' Eller Pollo all'Arrabbiata. Udover at lyde lækker, var det en opskrift hvor alt undtagen rødvin og olie kunne findes i mit lager af egen avl. - Incl. Kyllingen. Supercool her i februar måned.

Arrabbiata betyder egentlig bare 'Vred' og bruges om retter med chili.  og ikke vred kylling, selv om den på et tidspunkt i sit levende liv  har set sådan her ud :


You talkin' to me?, originally uploaded by Necator.

1 Kylling, parteret
Fedt og Olivenolie
1 løg, finthakket
8 hele fed hvidløg, pillede
1 glas tør rødvin.
2 hakkede chilier
600 gram modne tomater, hakkede
2 spsk tomatpure.

Kyllingerne brunes i fedt og olivenolie, sammen med løg og hvidløg. Tilsæt rødvinen og lad den koge lidt ind. Chili og tomat tilsættes, og retten bringes langsom til kogepunktet og simrer i 30-40 minutter til kyllingen er mør. Smag til og drys med bredbladet persille ved serveringen.
Server med Polenta, Hvide Bønner, Ris, eller godt brød.



Hvidløget gav ikke så meget smag til retten, en anden gang vil jeg nok hakke den groft inden den brunes. Og der bliver en anden gang, for det var en dejlig ret. Der var også rester, og udover at blive spist dagen efter på en travl dag, som de var - så blev der også en anden dejlig lille ret ud af nogle af resterne. Mere om den senere.

-----------------------
Fra Haven er der brugt: Kylling :-), Tomater (Frosne), Persille, Chili, Løg, Hvidløg.

2012-02-21

L' Osteria del Grappolo Blu (Dining week)

Lørdag var det tid til 3. og sidste restaurant besøg, under Dining week konceptet. Valget var faldet på L'Osteria del Grappolo Blu et sted jeg havde hørt gode ting om, men aldrig fået besøgt.
Stedet beskriver sig selv som et typisk Italiensk Osteria, men det synes jeg nu ikke helt holder. De fleste Ostarias jeg har været på i Italien har en afslappet og uformel stemning, mens det der mødte os i lørdags vare mere som en almindelig Restaurant. Vi blev modtaget af en værtinde der tog vores overtog og hang det ind i et skab. og blev med det sammen vist til vores bord. Betjeningen var forøvrigt hele aftenen igennem venlig og opmærksom, selvom jeg dog ikke helt kan lade være med at blive en smule irriteret over at blive præsenteret for menuen og få stillet spørgsmål om eventuelle tilkøb på Italiensk, godt nok er det en Italiensk restaurant, men derfor vil jeg nu alligevel gerne kunne forstå hvad tjeneren forsøger at sælge mig, når nu vi er i Danmark. Men nok om det, for betjeningen var virkelig venlig, og opmærksom, og de formåede at give alle en individuel betjening, selvom alle skulle have det samme, på nogenlunde samme tid.
Men nu til maden.

Antipasti
Bresaola con rucola e scaglie di parmigiano |- Lufttørret saltet oksekød med rucola og parmesanost

LE TRE PASTE
Risotto con gamberi e zucchine | Risotto med rejer og squash
Raviolo con prosciutto e ricotta | Hjemmelavet raviolo med skinke og ricotta
Gnocchi alla Sorrentina | Hjemmelavet gnocchi ovnbagt med tomat og mozzarella

DOLCE
Semifreddo ai frutti di bosco | Parfait med bær

Vi bestilte vinmenu, og fik 3 dejlige vine, der passede rigtig fint til maden, og nej jeg kan ikke huske hvad det var for en vin. Det er lidt svært at huske, når nu man ikke får flasken på bordet.


Forretten var en rigtig dejli´g Bresaolo med parmesan og Rucola. Dejlig blød og lækker Breasolo, og med den helt rigtige mængde parmesan og rucola. Meget velafbalanceret forret.


Hovedretten var 3 små retter. En dejlig lille Risotto med rejser og squash. Gnocchi med tomat, Ravioli med skinke og Ricotta. Som billedet antyder, så var det nærmest 3 små hapsere og vi var lidt glade for, at vi havde bestilt en Caprese salat ved siden af. Men smagen var i top og og bortset fra størrelsen var der ingen grund til klage.



Caprese salaten var i sig selv en lille himmerigsmundfuld med smagfuld Mozzarella, modne tomater og dejlig olivenolie.


Desserten var en lille himmerigsmundfuld af Parfait med bær. På tallerkenen lå der en papirstynd skive ananas, og lagde en dejlig syrlig og frisk smagsbaggrund til parfaiten. Lækkert.

Alt i alt havde vi en rigtig dejlig aften, med dejlig mad. Det eneste vi manglede var 1 time ekstra til at nyde maden. Men det er en af de ting man vælger at acceptere for at kunne få råd til at spise på 3 dejlige restauranter på én uge :-)

2012-02-19

Oubæk (Dining week)

Restaurant Oubæk var den billet jeg ikke troede jeg havde fået, men som dukkede op i min mailboks 2 dage efter jeg havde booket restauranter. Vi har ikke været på Oubæk siden han solgte og ikke længere selv er involveret i restauranten. Vi havde dog hørt at de nye ejere havde bevaret den gode stil, og var derfor spændte på at prøve restauranten.

Menu :
Cremet fiskesuppe med kammuslinger, scampirejer og pighvar
Braisserede svinekæber med gulerod, ventreche, sauce og pommes frites
Creme Brûlée


Forretten var en dejlig lækker cremet og på samme tid frisk fiske suppe. Den ankom til som på dette billede, helt og aldeles tør, og meget lidt suppeagtig.


Det blev der dog lavet om på, da tjenerne kom rundt med suppen i fine kander og hældte over skaldyr og porrer på tallerkenen. Det var en lidt morsom oplevelse, da man rundt omkring i restauranten kunne hører folk skumle lidt over den salat de havde fået, når nu de var blevet lovet suppe :-)

Vi hoppede på en vinmenu til 175 kr og fik en dejlig chardonnay til forretten, dens fedme gik fint i spænd med de friske porrer og den cremede suppe.


Hovedretten og de Braisserede svinekæber var virkelig lækker. Heldigvis var der nogle af de fritter som restauranten er så berømt for (eller er det Hr. Oubæk der er berømt for dem) med på tallerkenen, og de var virkelig gode. Derudover var der et par lækre babygulerødder og en gulerodsmos. Saucen var virkelig god, men der var ikke ret meget af den. Der blev serveret en Rhöne vin til hovedretten, og endnu engang var det et godt valg og en god vin.
Nu var det anden gang vi fik svine kæber denne uge, så en sammenligning virker oplagt. Kæberne hos Oubæk havde langt mere smag end de havde hos Numero 64 om tirsdagen. Til gengæld så foretrækker jeg tilbehøret fra Numero 64.


Desserten var et hit. Dejlig let og silkeblød Creme Brûlé, med en lille kugle Passionsfrugt sorbet ved siden af. Hertil en Muscat som sad lige i skabet.

Portionsstørrelserne var hele vejen igennem ret små, og jeg var stadig sulten da vi gik. Nu skal det så også siges at der var et seriøst hul i min mave allerede ved ankomst, så måske var mæthed også lidt meget at forlange. En lidt pudsig ting var, at kurven med brød blev fjernet efter forretten, selvom der stadig var brød tilbage, og den kom ikke tilbage, jeg troede ellers de ville komme med en refill, og protesterede derfor ikke.
Serveringen var venlig og hurtig - meget hurtig og meget samlebåndsagtig. Det er ok, og det var helt forventet til Dining Week hvor prisen er skruet ned, og den skal have 3 serveringer igennem på en aften. Det stod dog lidt i kontrast til Numero 64, hvor serveringen også var hurtig, men på ingen måde virkede samlebåndsagtig.

Alt i alt har vi foreløbig haft 2 dejlige aftener, hvor kvaliteten af maden har været i top.

2012-02-18

Numero 64 (Dining week)

Dining week i københavn lokkede med mange gode og billige spiseoplevelse men man skulle så grueligt meget igennem for at få adgang til lækkerierne.  Succesen var for stor for serverne som brød sammen under belastningen, og det var svært at gennemskue om man havde fået sin billet eller ej.

Da serverne kom op igen, viste det sig at jeg havde fået biletter til 3 aftener i denne uge. Jeg havde egentlig kun regnet med at vi skulle ud og spise 2 gange, men da biletterne lå der, kunne vi ikke bestemme for at afbestille én af dem - så vi beholdt dem alle :-)

Tirsdag var vi på 'Numero 64' som er en af restauranterne i Cofoco kæden. Den er for nylig lavet om til kun at være en AdHoc Restaurant, som man også kan leje til private selskaber eller andre events.

Aftenen bød både på vaskeægte lækkerier, og hjørner der måske var skåret for skarp for at passe på budgettet.  Men alt i alt en rigtig dejlig aften, og til den pris ville jeg være lykkelig for at komme igen og spise den samme menu. 

Billederne er altså ret elendige, for belysningen var ikke god, og jeg havde kun kameraet i min telefon.

Menu:
Koldrøget laks fra Rossini Caviar med peberrod, kål og dild.
Braiserede svinekæber med morkler, rodfrugter og persille-sky.
"Jacob og Jakob Icecream" Vava'u vanilleis, chokoladeis og passionsfrugtsorbet.


Forretten var en lille let ting, med rigtig god Laks, pyntet med små lækre toppe af peberrodscreme, agurke kugler, dild, karse, rosenkålsblade og tynde skiver af kinaradise?
Rigtig lækker og delikat.


Hovedretten har jeg ikke et vellignende billede af, hvilket er rigtig ærgerligt, for den var aftenens hovedattraktion. Svinekæberne var tilbrededt til perfektion, og var super lækre og smørbløde, dog synes jeg ikke der var så meget kødsmag i dem, som der ellers kan være i svinekæber. Tilbehøret var det der for alvor løftede retten. Rodfrugterne var gode og tilberedt så de havde det rigtige bid. Morklerne lå som små smagseksplotioner på tallerknerne og saucen var dejlig kraftig og tæt i smagen. havde det stoppet der, ville det have været et rigtig godt måltid mad, men der var lige et ekstra pift i form af en persillesky.
Egentlig synes jeg mere det smagte som en persilleolie, men hvordan den er lavet skal jeg ikke kunne sige. Rundt på tallerkenen lå der små søer af en nærmest selvlysende grøn persillesky, og det smagte himmelsk og friskt og passede rigtig godt til den lidt fede smag fra kæber og Morkler.


Desserten var så den de skøjtede nemt henover. (det skal siges at billedet viser en halvt spist dessert ) For selvom det er en rigtig lækker is, så var det basalt set blot 3 kugler is i en skål. Men hey lækker is kan man jo altid spise.

Vi valgte et glas hvidvin til forretten, og Rødvin til hovedretten. Vinen var ikke noget særligt, og bortset fra at hvidvinen var en Sauvignon Blanc, så kan vi ikke huske hvad det var vi fik. Til 70 kr glasset var den dog godkendt. Der stod i kurv med lækkert surdejsbrød på bordet allerede da vi ankom, og den blev løbende fyldt op, det kan vi lide :-)

2012-02-15

Kalvehjerte a'la Stroganof (eller Bourgignon eller noget andet)

Jeg er rigtig i gang med vinterretterne for tiden, men det passer jo også meget godt til vejret. Den rigtige årsag er nok nærmere at jeg har en del oksekød af den slags der skal bruge lidt kærlighed og tid, for rigtigt at folde sig ud. og det skal bruges inden længe.

Al den snak om indmad hos Piskeriset i sidste måned, mindede mig i den grad om al den dejlige indmad jeg har liggende i fryseren fra diverse indkøb af halve dyr.
Blandt andet var der et flot stort kalvehjerte som egentlig bare lå der og ventede på lidt kærlighed, så det fik det.

Hjerter a'la Stroganof



Hjertet, der vejede ca. 1 kg blev rengjort og sener og årer fjernet. Derefter blev det skåret i tern på ca 3x3 cm.


2 løg snittes mellemfint
3 fed hvidløg, fintsnittet
3 spsk Sød Paprika
Tørret chili 
2 store tomater, i tern
1 stort glas Rødvin
30 g tørrede Karl Johan Svampe, udblødt i lunkent vand i 45 min.

Løg og Hvidløg steges let i olie, tilsæt kødet og steg til det er brunt på alle sider.
Drys Paprikaen og chili  over kødet, og vendt rund til Paprikaen er brændt (ikke brændt på) og hæld så rødvinen over. Lad alkoholen dampe af, og tilsæt så Tomater.
Lig lå på og lad retten simre i minimum 1½ time, eller til kødet er godt mørt.

Hak de opblødte svampe groft, og tilsæt til retten.
Lad retten simre videre i ½ time.

Jeg serverende den med noget at mandens gode hjemmebagte brød, men en gang mos havde også været perfekt.
En dejlig kraftig smagende ret, hvor kød, paprika og svampe gik op i en højere enhed. hjerterne smager utrolig meget af oksekød, og har en dejlig blød men stadig fast konsistens.

Jeg er faktisk ret vil med hjerter, jeg glemmer det bare i perioder.

-----------------------
Fra Haven er der brugt: Løg, Hvidløg, Frosne Tomater, Tørret Chili

2012-02-12

Curry med Ged og Spinat

Jeg har læst et sted, and Ged på verdensplan er den mest anvendte kødtype til Curry. Jeg har det meste af ½ ged i fryseren så det måtte naturligvis prøves.

Jeg har aldrig tidligere forsøgt mig med en Curry, så internettet og bøgerne kom i brug til inspiration.
Jeg endte med en udgave med en færdig Curry Pasta som er taget med hjem fra Indien (ikke af mig selv der har jeg aldrig været) og med masser af Spinat.


2 løg
2 fed hvidløg
4 tomater
200 gram spinat (Frossen)
½ Kg gedekød i tern.
Curry paste
Spidskommen
2 grønne chilier i tynde skiver


Curry Paste (Mængde afhænger af styrke, og smag, jeg brugte 2 store spsk. )  Spidskommen, chili og spidskommen, ristes på en tør pande til det begynder at dufte fantastisk i hele huset.
Løg og hvidløg blendes til det er flydenende og hældes på panden til krydderierne, sammen med et par spsk Olie.
Rist videre et par minutter.

Tilsæt gedekødet og steg til det har fået farve.
Tilsæt nu hakkede tomater, vend rundt og lad simre med lukket låg i ca. 1 timer.
Tilsæt Spinat og ekstra væde hvis nødvendigt (vand) og lad  simre i endnu ½ time.

Server med Kogte Grønne linser.

En dejlig Curry, som smagte helt rigtigt. Ikke dårligt af et første forsøg.

-----------------------
Fra Haven er der brugt: Spinat, Tomat, Løg, Hvidløg, Chili

2012-02-11

Februar, tid til at starte op igen.

Februar er godt på vej, og hele landet incl. min køkkenhave er lagt i dybfryseren.  Jeg kan ikke komme i jorden og kan kun håbe at gulerødder, Rødbeder etc. har det godt under deres dyne af halm og blade.

Pastinak, jordskokker og porrer klarer sig fint derude, men de er ikke i fare for at blive spist. Det er vel nærmest det man kan kalde "indefrosne aktiver".
I morgen har de lovet plusgrader midt på dagen, hvis det holder, skal jeg ud og lette på dynerne og se om jeg kan få gravet lidt op,

Februar er også måneden hvor det er på høje tid at finde frøposerne med Chili og peberfrugt frem, og bestemme sig til hvad der skal sås i år. Så kan man også begynde at drømme lidt om Sommer, Sol  og friske grøntsager igen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...