2012-08-19

Oscars nye favorit : Oksetunge terrine

Jeg kan altså ikke lade være med at tænke på Lærer Andersen og hans nevø Oscar, når jeg spiser eller laver noget med tunge. De var glade for tunge, og det kan jeg bestemt ikke bebrejde dem, for det er et meget lækker stykke kød.

Tunge er nok ikke det mest efterspurgte stykke kød. Der er mange der ikke bryder sig om tanken. Men hvad siger du ?

For nyligt lavede jeg denne lækre terrine, som gør sig rigtig godt sammen med sennep og en Rødbede på et stykke rugbrød. og så er den snyde nem at lave.



En oksetunge koges i  2½ time, sammen med en grisetå.
Grisetåen giver naturligvis smag, men er der først og fremmest for at give gellatine til terrinen.

Efter kogning, flås tungen og deles i småstykker. Kødes skal helst rives fra hinanden, ikke skæres med kniv så hænger det bedre sammen i terrinen.
Suppen fra kogningen, koges ind, så der kun er få dl tilbage.

En god håndfuld bredbladet persille hakkes sammen med et stort løg, og blandes op med kødet.
Kødet puttes nu i en Form (f.eks en rugbrødsform) og suppen hældes over.
Dæk med film og stil noget tungt ovenpå for at give pres, og stil det hele på køl til dagen efter.

En rigtig dejlig frokost ret.

-----------------------
Fra Haven er der brugt: Persille, Løg (og rødbede til rugbrødsmaden)

2012-08-12

Ferien slutter med Honningis

Vores ferie er ved at være slut og vi føler at vi har været superheldige med vejret. Den første rigtig gode dag, kom da vi startede ferien, og det har da regnet i løbet af de sidste 3 uger, men ikke slemt.

Ferien startede med familiehygge, og er sluttet med ren afslapning. Afslapning includerer for mig en masse dejlig have arbejde, og vejret har i den grad været med mig.
Senere fortæller jeg nok lidt om hvad der er sket derude, for det er faktisk ikke småting, da vi er ved at inddrage en helt ny del af haven, der før mest var et roderum.

Blogning er det ikke blevet til så meget af, da jeg i meget høj grad har prioriteret udetiden og afslapningen.
Men jeg har meget at fortælle, så måske kommer indlæggene dumpende som perler på en snor det næste stykke tid. Nu får vi se.

Men ferien skulle sluttes af med maner.
Efter slyngede vores første Honning i juni, har jeg haft lydt til at forsøge mig med Honningis. Og torsdag var vi i  torvehallerne og der røg en Double Cream fra Arla Unika med hjem i posen, og så skulle det være nu med den Honningis.

Jeg fandt en opskrift her: Honningkage.dk og gjorde pænt som der blev sagt, bortset lige fra fløden som jeg skiftede ud med Double Cream.

Manner en smooth og lækker is det blev. Jeg har en af de der ismaskiner hvor man skal have fryseelementet i fryseren i 18 timer i forvejen (mit ligger der permanent, ellers får man jo aldrig lavet is) og tager man isen lige der hvor den er klar til at komem i fryseren, så har man en superlækker softice.

Og når nu man har lavet is, så er der æggehvider tilovers, og hvad er så mere nærliggende en at lave en gang marengs, fuglereder for at være helt præcis.
Der var også lige blevet plukket Ribs, og jeg havde lavet en gang rysteribs med Honning istedet for sukker - og det skal jeg lige love for er en god erstatning - Mums siger jeg bare.

Alt i alt blev det til denne overdådige dessert.  (Det er ikke ret tit vi får dessert, så når vi gør, så går vi til den)

Honningis på marengs, med Rysteribs.

Honning is
4 æggeblommer
100 gr. honning
1/2 L. Double Cream
1/2 stang vanille

Honningen varmes hurtigt op til den lige begynder at boble.
Æggeblommerne piskes og den varme honning tilsættes i en tynd stråle og der røres til blandingen er hvid og luftig. Rør vanilie korn i, og vend den piskede fløde i blandingen.
Kør på ismaskinen, eller put i fryseren og rør med mellemrum.
-----------------------
Fra Haven er der brugt: Honning, Ribs, Æg
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...