2012-09-30

Pizza med hvidløgssauce

Da jeg har ret mange hvidløg fra haven i år, gik jeg en tur på nettet for at finde opskrifter hvor hvidløg var hovedingrediensen.  Først og fremmest søgte jeg efter en god opskrift på en hvidløgscreme, der ikke bare gik ud på at rive noget hvidløg ned i en cremefraiche.
Cremen skulle bruges til Tapas og til at spise på godt brød, og så måtte det godt være en der kunne gemmes på glas. Jeg fandt ikke én - så hvis nogen har en god opskrift, eller et bud på hvordan man laver sådan en, så vil jeg blive glad for en kommentar.

Men i jagten på hvidløgscreme kom jeg forbi denne opskrift : Pizza: Garlic Creme Sauce
Den måtte straks prøves af, så manden blev sat til at lave pizzadej.


Som topping brugte jeg en rest flanksteak skåret i smalle strimler, og lidt frisk løg.
Og jeg skal lige love for at den smagte godt.

Denne portion sauce er nok til 2 små pizzaer
  • 1-2 spsk smør
  • Lidt olivenolie
  • 3 fed hvidløg, revet fint eller knus i morter.
  • 125 ml piskefløde
  • 75 ml mælk
  • 1 lille dl revet parmesan
  • Salt & Friskkværnet peber.
  • 1 lille smule tørret chili
Smør smeltes sammen med olivenolien ved lav varme, tilsæt hvidløg, rør rundt og hæv varmen.  Tilsæt fløde og mælk og rør til det koger. tilsæt salt, peber og chili sammen med parmesanen og fortsæt med at røre til saucen bliver tyk hvilket sker ret hurtigt. Fjerne gryden fra varmen. Og så er den klar til din favorit pizzabund

Min pizzabund må gerne være sådan en der hæver op i "bobler" selvom den på billedet var lige lovlig vild :-)

-----------------------
Fra Haven er der brugt: Hvidløg, Løg, chili

2012-09-29

Carpaccio med Solbæreddike


I foråret var vi en tur i Toscana, hvilket jeg faktisk slet ikke har blogget om, der var ellers rigeligt med kulinariske emner at skrive om, men lad det nu ligge.

Med hjem havde vi et stykke dejlig Bresaolo, som i skiveskåret tilstand har opholdt sig i fryseren.
Nu havde vi lige lyst til en hurtig lille forret, så det blev til Carpaccio af Bresaolo.

Breasoloen blev lagt i et tynd lag på en tallerken, og der belv hældt generøse mængder god olivenolie (også hjembragt fra Toscana) over. Men lige da hånden nærmede sig flasken med Balsamico eddike, kom jeg i tanker om den flaske solbæreddike jeg havde lavet tidligere på efteråret (blogindlæg følger ...) , og den blev brugt i stedet.

Et drys rucola og parmesan + salt og Peber rundede retten af. en gaffel hver i hånden, og så var det  bare med at gå i krig.


Solbæreddiken gav et dejligt touch til retten, og var ikke lige så tung i det som en balsamico godt kan være.

-----------------------
Fra Haven er der brugt:
Solbær (godt nok ikke vores egen have, dem havde duerne spist men alligevel), Ruccola,

2012-09-18

Mig, bloggen, haven og tiden

Det er ikke meget jeg får skrevet på  bloggen for tiden, og jeg savner det.
For bloggen er mit getaway. Når jeg skriver her - så er det den det handler om og intet andet.
For her skriver jeg om det jeg holder af. Grøntsagerne fra haven og den dejlige mad der kommer ud af det.

Men der er det med tiden som har sat sine spor i haven i år og specielt i køkkenhaven. 
Det har været det mærkeligste år i køkkenhaven i år.
Der er så mange ting der bare slet ikke er lykkedes, mens andet er gået meget godt.

Jeg startede fejende flot ud med store ambitioner om hvad der skulle være i min have. Forspirede alt for mange tomater og chili planter, og satte gang i en masse kål tidligt på sæsonen. Da jeg så senere på året fik alt for travlt med alt for mange andre ting tog det for lang tid at ompotte tomat og chili, og så begyndte det hele at skride.

Mange ting er slet ikke blevet til noget, og samtidig er der sket mange fremskridt på den lidt større skala, men inddragelse af en helt ny del af haven - men det er en helt anden sag, som jeg må se at få skrevet et indlæg om senere.

Men al den manglende tid, og de manglende grøntsager sætter sine spor på bloggen, eller rettere det gør det ikke - for jeg får ikke skrevet noget.

Men nu har jeg da fået opdateret min deli liste for 2012 - så kan i jo selv se hvor sølle det står til i forhold til sidste år :-)

Men for at det ikke skal være alt for sørgeligt det hele, så er her en lille video af kyllingerne fra i år.
De er nu ved at være store og frække, og nogen af dem skal i fryseren, mens andre skal vokse op og levere æg.



-----------------------
Fra Haven er der brugt: Dårlig samvittighed, og "gode undskyldninger"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...