2013-05-14

Jeg savner min blog men ....

Et lille forårstravlhedspip fra Grøntsagspigens hi.

Nej helt i hi er jeg nu ikke gået,  jeg udlever bare det der ambitions justerings noget som jeg tidligere har skrevet om, det med at man ikke kan nå det hele.
Det er gået ud over bloggen, til gengæld arbjeder jeg på fuld kraft for at indhente den tid den lange vinter har taget fra os (havefolket altså) der sås, omplantes og udplantes på livet løs, både på den ene og den anden side af vinduet.

Og projekter, tja dem er der jo altid nok af også de spontane, såsom at fjerne fliser i drivhuset så der liige kom 0.7 m2 ekstra jord at dyrke i, At begynde udgravningen til det bed hvor der skal være et lille bitte vandhul - uden jeg altså helt har detaljerne på plads for hvordan det skal se ud.
At rydde et andet bed for skvalderkål (her hjælper hønsene gerne bare de ikke skal spise det) og fortsætte indretningen af arbejdspladsen under halvtaget.
Joe, det har været en god ting med alle de fridage her i foråret, tiden er blevet brugt og musklerne er blevet ømme.

I køkkenet er der ikke sket de store revolutioner. Det er ikke her den kreative energi er blevet brugt, men mad bliver der da lavet.
F.eks lavede jeg en pesto af 5 forskellige blade fra haven + frisk hvidløg. Den serverede jeg som Pasta med Pesto, og dertil dampede Brocolliskud. Helt præcist er det Broccoli Rabe, en her i Danmark ret ukendt grøntsag, som har været brugt i Italien i mange år. Den kan sås og udplantes meget tidligt og er en af de første grøntsager der kan høstes. Den smager lækker lidt bittert, meget frisk og egentlig ikke ret meget af kål.


Fra venstre er det :
  • Spinat bede (overvintret fra sidste år)
  • Spinat
  • Broccoli Rabe
  • Ramsløg (yes der er begyndt at være så mange i min have at jeg kan høste lidt af dem)
  • Skvalderkål (nåeh ja, når nu det er der kan man jo lige så godt spise det)
  • Hvidløg
  • Havesyre
Pestoen lavede jeg med en forkert fattigmands pesto ! Fattigmandspesto er egentlig en pesto med rasp istedet for den dyre Parmesanost. Men i min version blev det rasp istedet for de pinjekerner jeg ikke havde nogen af. Det kan forøvrigt godt anbefales - men det skal være en fin rasp, ikke grov.

Sidste års høst skal jo også bruges. Der er blandt andet stadig en del bær i fryseren, og derfor lavede jeg en Trifli. Eller....
Egentlig lavede jeg en Pannacotta, der skulle serveres med en kompot af blandede bær, sødet med Honning. Pannacottaen stod dog i køleskabet og besluttede på egen hånd, at den hellere ville være en creme, så det blev den. En tyktflydende Pannacottacreme, der forøvrigt smagte ganske dejligt, men ikke lige kunne serveres som en Pannacotta.
En medblogger triggede en ide om at lave den til en Trifli og således blev det.  Jeg lavede en Crumble af Makroner og Honningristet Havregryn og valnødder. Og den trifli blev da ganske skøn.


Jeg fik ikke brugt al cremen til triflien, så næste dag blev resten ved hjælp af et par æggeblommer omdannet til en dejlig Creme Brulee. Intet gik til spilde, sådan skal det være.
Og det var vel egentlig meget kreativt når det kommer til stykket

Men en lille tur tilbage til haven skal vi lige nå. For når nu jeg snakkede om høns og hjælp til rydning af skvalderkål, så hjælper de også gerne med at rydde køkkenhaven for snegle og andet kravl. Men det der "No Digging princip" jeg prøvede at fortælle dem om, havde de ikke den store forståelse for. Og skulle turen komme forbi en overvintrende kål eller nyudplantet salat, så tror jeg også godt jeg ved hvad deres holdning er til den slags ting. Derfor er de kun på udgang i køkkenhaven under strengt opsyn.



-----------------------
Fra Haven er der brugt: Spinat bede, Spinat, Broccoli Rabe, Ramsløg, Skvalderkål, Hvidløg, Havesyre. Ribs, Hindbær
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...