2012-03-12

Chokoladefestival - ikke på hjemmebane

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg ELSKER chokolade.
Til gengæld ved jeg ikke særlig meget om det, og derfor vidste jeg heller ikke helt hvad jeg skulle kaste mig over, da jeg med en gratis indgang fra Mad & Medier  i ryggen befandt mig til Chokoladefestival i TAP 1, søndag eftermiddag.
Jeg styrede udenom de kendte mærker, dem tænkte jeg at man altid kunne finde og smage, dog lod jeg mig friste at et Celaya shot fra Valrhona, som var virkeligt lækker, og for en enkelt 5 kroners smagepolet, var det faktisk et af de bedre tilbud på dagen.

Damian Allsop's mærke, CH2OCOLATES,  havde jeg læst om hos Anne Au Chocolat og det måtte prøves.Ganache er jo en lækker ting, men det kan en gang i mellem  blive en smule klæbrig, hvis ikke det er lavet ordentlig, og være en smule tung i det. Men Damien Allsop's water Ganache, var dejlig let og frisk, og havde en helt utrolig ren og delikat smag af chokolade, lækkert. Desværre var standen nærmest ribbet, så der var ikke mere at købe. Ellers havde jeg nok ofret de 149 kroner for en stribe Ganacher.

Summerbird var en af de stader jeg sprang over, jeg kender deres chokolade (og det er godt), så jeg valgte ikke at bruge min appetit på dem, men jeg skulle nu have et billede af 'et af de 4 fantastisk flotte og kæmpestore Chokolade æg de havde på deres stand.Beriksson (Benny Eriksson) fra Trollhättan havede en stand med mange forskellige lækre chokolader.
L'Artigiaon di Gardini med olivenolie og havsalt var rigtig god, mild og blød med små stænk af salt.
Den økologiske fra Beschle med 64% Madagaskar kakao måtte jeg selvfølgelig prøve og den var dejlig kraftig, mild og blød på sammen tid. Sådan en chokolade hvor man ikke kan lade være med at lukke øjnene når man smager.
Sacha fra Kallari med 72% Ecuador chokolade krydret med chili og vild kanel var nok den bedst jeg smagte ved Beriksson. Fantastisk smag og meget velafbalanceret chili styrke. Og så er den økologisk, bæredygtig og alle indtægter skulle gå direkte til farmerne - we like.
Der var mange dejlige chokolader, Is, Portvin  og i det hele tage rigtig mange lækre ting samlet på et sted. Desværre begyndte der også at være rigtig mange mennesker, så der var alt for lang køer, ved de forskellige stader - og det er altså ikke lige mig, så jeg valgte at fortrække.


Men jeg slutter lige af med dette dejlige lille får, og alle dens sorte lam. Den var da ikke til at stå for
6 kommentarer:

 1. Hej

  Gode billeder, og det er dejligt lige at få et indblik i, hvordan festivalen var.

  - Ungersvenden

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, ja billederne er faktisk blevet helt ok, det er ellers ikke noget jeg normalt går og praler af :-)

   Slet
 2. Ja, den søndag var der ikke mange grøntsager i - udover chilli altså :-). Chokolade er nu heller ikke at foragte. Strengt taget er kakaobønnen vel i øvrigt en frugt. Man kan altid bøje tingene i den retning man vil ;-).

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Kakao hører helt klar til plantefamilen, og derfor er chokolade sundt... basta.

   Men lidt blev det nu til af de grønne ting i søndags, jeg nåede at få sået valske bønenr, og få klargjort et par højbede :-)

   Slet
 3. Chokolade-festival - det lyder fuldstændig som en drøm.... ligesom chokolade med chili og vild kanel lyder som noget for mig. Den må da være perfekt i en chili con carne....

  SvarSlet
  Svar
  1. Chokolade er ikke det værste man kan bruge en søndag på, og den med Chili og vild kanel, er ekstremt god, måske god i en dejlig con carne.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...