2012-08-19

Oscars nye favorit : Oksetunge terrine

Jeg kan altså ikke lade være med at tænke på Lærer Andersen og hans nevø Oscar, når jeg spiser eller laver noget med tunge. De var glade for tunge, og det kan jeg bestemt ikke bebrejde dem, for det er et meget lækker stykke kød.

Tunge er nok ikke det mest efterspurgte stykke kød. Der er mange der ikke bryder sig om tanken. Men hvad siger du ?

For nyligt lavede jeg denne lækre terrine, som gør sig rigtig godt sammen med sennep og en Rødbede på et stykke rugbrød. og så er den snyde nem at lave.



En oksetunge koges i  2½ time, sammen med en grisetå.
Grisetåen giver naturligvis smag, men er der først og fremmest for at give gellatine til terrinen.

Efter kogning, flås tungen og deles i småstykker. Kødes skal helst rives fra hinanden, ikke skæres med kniv så hænger det bedre sammen i terrinen.
Suppen fra kogningen, koges ind, så der kun er få dl tilbage.

En god håndfuld bredbladet persille hakkes sammen med et stort løg, og blandes op med kødet.
Kødet puttes nu i en Form (f.eks en rugbrødsform) og suppen hældes over.
Dæk med film og stil noget tungt ovenpå for at give pres, og stil det hele på køl til dagen efter.

En rigtig dejlig frokost ret.

-----------------------
Fra Haven er der brugt: Persille, Løg (og rødbede til rugbrødsmaden)

7 kommentarer:

  1. det lyder jo mistænkeligt som en af-art sylte - og jeg elsker altså sylte! Jeg har ellers hadet og været kendt for min distance til tunge, som sikkert skyldes min mors hang til at servere den hel, hvilket gjorde at min søster og jeg udvandrede fra bordet!
    Så tunge fylder bestemt ikke i min hverdag - men som du laver den her er jeg fristet. Læg et par opskrifter mere ud af banditten og jeg vil overveje at gå ind i kampen for at kunne lide tunge...

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Camilla, du kan rolig kaste dig ud i en tungeøvelse, for det smager altså dejligt.
      Nu har jeg ikek lige flere tunger på lager, så der går nok lidt inden jeg vil forsøge at omvende dig igen :-)
      Men kige her hos Piskeriset, hun har også leget :
      http://piskeriset.dk/2012/07/25/tungemousse-og-langtidstilberedt-oksebov-med-rode-bonner/http://piskeriset.dk/2012/01/16/spraengt-kalvetunge-med-peberrodssauce/

      Slet
    2. Nå de links virker da ikke

      http://piskeriset.dk/2012/07/25/tungemousse-og-langtidstilberedt-oksebov-med-rode-bonner

      http://piskeriset.dk/2012/01/16/spraengt-kalvetunge-med-peberrodssauce/

      Slet
  2. Ja - hvor er det synd man ikke værdsætter tunge her i Danmark. Det smager skønt. Din ret har givet mig lyst til at prøve di opskrift.
    Hilsen Charlotte

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er nemlig rigtig synd. Dejlig smag og lækker blød textur i kødet.
      Og den her terrine kan bestemt anbefales.

      Slet
  3. Uhm, det er da lige det jeg skal lave af den lille jerseykalvetunge jeg har liggende i fryseren.

    Glæder mig til at møde dig på lørdag :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er da lige det du skal klidmoster :-)
      Je gglæder mig også til lørdag ( i morgen) det ser ud til at blive en spændende dag, og så torvehallerne after dark, det kan kun blive en speciel oplevelse.

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...