Ingredienser til 2–3 portioner
Suppen kan godt blive noget tyk, i så fald kan den fortyndes med vand undervejs.
- 2 fed estisk rød hvidløg (meget store fed ca 6 normale)
- 3 mellemstore løg
- 1½ Espelette chili
- 1 Sibirisk rød huspeber (det var en ret lille en. ½ normal vil sikkert passe)
- 1 Rød Peberfrugt
- ½ l tomat passata.
- Saft af 2 store gulerødder
- Saft af 2 mellemstore rødbeder (Bruges de røde vil suppen blive rødbede rød)
- En god håndfuld Friske (el. Frosne) bønnefrø koges i en gryde for sig selv til de er møre. Kan sikkert erstattes af suppenudler hvis ikke man har bønner. De bønner jeg brugte var fra Pralbønnen ‘Scarlet Emperor’
Server med lidt godt madbrød.
Nøjjjjj, hvor den lyder god, og med så specielle ingredienser.... estiske, espeletter og huspebre... og så med de topflotte bønner i; en fryd for øjet ligeså...
SvarSletDen er enorm lækker, lavede den lige igen idag med nudler istedet for bønner, det fungerer også godt, men bønnerne giver altså mere bund i smagen.
SvarSletEspelette er en mellemstærk chili, ca. 7 cm lang, og kan erstattes af andre mellemstærke chilier, put en ekstra mellemstærk chili i og du kan undvære den sibiriske, som er en ret lille og ret stærk chili.
Med den mængde chili, bliver suppen hed, men ikke brændende.