2010-12-06

Crostini fest

Crostini er en lækker lille italiensk ting ("little toasts") , typisk serveret som antipasti. I virkeligheden er det ristet brød med pålæg, men det lyder bare ikke lige så sexet :-)
Der er rigtig mange variationer i fyldet (eller pålæget om man vil) men det typiske er en eller anden form for smørbar substans. F.eks pate, Bønnemos, etc.

I november var vi i Toscana for 3. gang på 3½ år (jeg er bange for at vi er ved at være afhængige) og blandt andet havde vi fornøjelsen af at spise frokost på "Trattoria Bell Mi' Colle" i "Colle de Val D'elsa"
Her stødte jeg på en ny Crostini variant, som smagte yderst lækkert, og som jeg gættede mig til bestod  af en god lufttørret skinke (Prociutto crudo Toscani) som var hakket og blandet med Rosmarin og olivenolie. Det smagte afsindigt godt.
Denne gang boede vi igen på Agriturismo La Prodaia lidt vest for Siena. Det er et hyggeligt lille sted med 3 lejligheder. De dyrker lidt vin og laver en aldeles fremragende olivenolie, som vi var så afsindigt heldige at kunne købe noget af, helt frisk fra pressen. Så bliver det ikke bedre. Med i købet fik vi en flaske af hans egen rødvin årgang 2009, lige hældt på flaske, og første vin produceret på gården efter en genetablering af vinmarkerne efter sygdom (vi følte os meget beærede).

Efter at have været hjemme i Danmarks vinter med sne og kulde, trængte vi i lørdags til en mental tur tilbage til de solbeskinnede bakker i Toscana, så menuen stod på Crostini med mandens hjemmebagte brød, Olivenolie og rødvin fra La Prodaia.

Til Crostinien  lavede jeg 3 slags fyld :
 1. Prociutto med rosmarin og olivenolie
  Rosmarin fik en tur i morteren med lidt olivenolie, og helt tynde strimler af skinke blev tilsat og fik også en tur med morteren. Trak i køleskabet 3-4 timer. Og smagte ufatteligt godt. 
 2. Kyllingelever med Prociutto.
  Skinke og løg blev stegt over svag varme i ½ time, mælk blev tilsat efterhånden for at holde det fugtigt.
  Hakket kyllingelever og lidt tørret timian blev tilsat og det hele kogte i ca 5 minutter hvorefter det fik en tur i minihakkeren så det fik konsistens som en lind grofthakket leverpostej.
  Smagte også forrygende.
 3. Kyllingelever pate med kogt skinke og cognac - gider ikke gengive opskriften her, for den blev da alt for kedelig.
Rødvinen var rigtig god og olivenolien perfekt til at dyppe brød i. Det var en herlig middag, og selvom den kun bestod af Antipasti, så manglede vi vist ikke mere.
Crostini fyld
Venstre: Kyllingelever med Prociutto.
Øverst : Skinke med rosmarin
Nederst: Kyllingelever med kogt skinke og cognac (Kedelig)


Her er lidt links til yderligere inspiration.
Læs mere om vores tur til Toscana her: Toscanske Fristelser
Trattoria Bell Mi' Colle
Agriturismo, La Prodaia lidt vest for Siena

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...