2010-12-15

Rødbeder / Rødbedesuppe (den rødeste røde)

Årets første rødbedesuppe har været længe undervejs. Jeg har ofte tænkt på at lave én men det er altid blevet til noget andet, men her kommer den :

Rødbeder, løg og hvidløg er fra haven.
Den rødeste røde suppe

2 Løg
5 små fed hvidløg
4 rødbeder
2 kartofler
1 tsk sennepsfrø
1 tsk korianderfrø
1 l. hønsebouillon (økologisk fra Oscar)
Salt
Peber
Bacon i tern


Løg, hvidløg og krydderier svitses i olie et par minutter inden rødbeder og kartofler i tern tilsættes og svitses med i endnu et par minutter.
Bouillon tilsættes og suppen koges til grøntsagerne er møre.
Blend suppen og varm op igen, smag til med salt og peber.
Drys lidt ristet bacon over suppen ved servering.

Jeg holder utroligt meget af sådan nogen blendede grøntsagssupper som kan varieres i det uendelige. De smager af utrolig meget og så er de mættende uden at give en tung fornemmelse i maven. Og så skal man jo ikke glemme at man kan spise dem med god samvittighed. De er sunde og med økologiske råvarer fra egen have er miljøet også tilgodeset på optimal vis.

Det herlige ved rødbedesuppe er at den røde farve varierer efter sorten af rødbeder. Nu kan man efterhånden få rødbeder i alle nuancer, hvis man er villig til selv at dyrke dem selv eller har en velassorteret grønthandler. Men selv de røde beder giver forskellig farve, og smag.
Jeg har 2 røde sorter i haven i år : 'Bulls Blood', og 'Boltardy' Der er ret stor forskel i smag og farve.
Bulls Blood er (som navnet siger) nærmest Blod rød, med kun et strejf af pink, mens det nærmest er omvendt hos Boltardy. Boltardy er ret sødmefyldt mens Bulls Blood har en mere afdæmpet sødme men en dybere smag. Det er noget der slår igennem i madlavningen og som man skal tage hensyn til i madlavningen.
I dagens suppe brugte jeg 'Bulls blood', og jeg tror ikke denne kombination havde virket med Boltardy, som har brug for noget syrligt til at give modspil.
Det er den slags sjove ting man får lov til at lege med, når man selv vælger de sorter der skal bruges fra haven til maven.

God appetit derude.

Tidligere suppe opskrifter på bloggen:
Bagt Pastinak suppe  |  Chili/Grøntsags suppe  |  Vintersuppe fra haven |  Ribollita - Take 1 | Ærtesuppe

3 kommentarer:

 1. Det er sådan en smuk suppe! Jeg lavede det for første gang for kort tid siden og det smager bare SÅ godt :-) Jeg serverede det med creme fraiche og peberrod...

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Hej Birthe
  Jeg er meget glad for Rødbede suppe, ikke den traditionelle Borsjtj som jeg synes kan være lidt tung i det, men som sådan en blendet suppe med krydderier, er det utroligt lækkert.
  Jeg er ikke den store fan af Peberrod, men kan sagtens forestille mig at smagen passer fint til rødbedernes sødme.
  Hilsen Randi

  SvarSlet
 3. Hej Randi.
  Sikke en fin og interessant blog, du har her. Har lige opdaget den via madbevægelsen. Ser frem til at følge dig :-)
  Bedste hilsner fra
  Eva
  http://mums-filibaba.blogspot.com/

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...