2010-12-04

Høns i halm

Nej nej nej, det er ikke aftensmaden det handler om (ikke endnu i hvert fald!), men derimod de levende høns i haven. Siden sneen faldt og jorden blev hvid, har vi ikke set hønsene. Åbenbart er sne ikke noget man kan gå på, når man er en ung Welsumer høne, så de har holdt sig inden døre de sidste par uger hvor sneen har dækket jorden i hønsegården.
Det har vi så haft lidt dårlig samvittighed over, ikke fordi det er os der har bestilt sneen, for vi ville også hellere være foruden, men fordi hønsene er vores ansvar, og de skal jo have det godt.
I dag fik vi så fat i en balle halm som vi spredte ud over halvdelen af hønsegården, så den dækkede sneen. Efter vi var færdige med at rumstere og sprede halm, åbnede vi deres låge, og så gik der ca. 30 sekunder til alle damerne var udenfor og lykkeligt skrabede rundt i halmen efter kornet og æblerne som vi havde gemt derude.
Så er de beskæftigede, og vi fik nærmest frost i fødderne fordi vi ikke kunne løsrive os fra synet af lykkelige høns.
For nok skal de ende deres dage i en suppegryde når de er ved at være nået til enden med æglægning (nu skal de jo lige begynde først...) Men derfor kan man jo godt nyde synet af dem mens de klukker rundt og igen er tilfredse med tilværelsen.
Glade høns i halm

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...