2013-01-02

2013 - op på bloggen igen ?

Så står der 2013 i kalenderen, og det er tid at se tilbage - men også frem.
2012 har for haven og bloggens vedkommende været et meget blandet år. Jeg tror at jeg tidligere har skrevet om alt for mange ambitioner der slet ikke passede til den tid jeg havde i den virkelige verden, og som derfor resulterede i alt for mange fejlede ting i have, grøntsager der var brugt tid og energi på at så, men som ikke blev passet ordentlig, og derfor gav meget lidt, eller slet ikke noget udbytte.
Det samme har egentlig gjort sig gældende for bloggen, jeg har haft mange tanker med bloggen - hvad skulle den bruges til - hvordan skulle den fremstå, og hvilken type indlæg skal der skrives. På grund af den til tider temmelig fejlslagen køkkenhave, har der ikke været den store lyst til at skrive om grøntsager og køkkenhave, derfor er der nok blevet skrevet mere om mad end om det det egentlig skulle dreje sig om, nemlig grøntsagens vej fra jord til bord. Og specielt her sidst på året, har der været langt mellem indlæggene.

Men jeg har lært én ting af 2012 (så er det hele ikke spildt) jeg har lært at det skal være lysten der driver værket - at ambitionerne - dem kan jeg godt pakke sammen og nøjes med at gøre tingene i det tempo som jeg kan følge med til, og kun planlægge det jeg orker at gennemføre.

Jeg kan også glæde mig over, at der i haven lige nu står både pastinakker, jordskokker, Grønkål, Palmekål og porrer + dejlige krydderurter som bare kan hentes lige udenfor døren, og det inspirerer i den grad til en ny sæson i køkkenhaven, hvor der trods nedtonede ambitioner, nok skal blive rigeligt at høste og begejstres over. Og med begejstringen, kommer også lysten til at dele - det er jeg sikker på.
Og her ligger der vel egentlig et godt råd gemt for alle fritidsfornøjelser. Gør kun det du har lyst til, og i et passende tempo, så er det hele lidt sjovere.

Godt nytår, jeg håber at se jer her på bloggen i 2013.


Og som tidligere brugt, når jeg ikke lige har haft et passende billede, så får i her en video med kyllingerne fra i sommers, hvor hønemor er i gang med at plukke solbær til de små.  Hmm det var vel egentlig MINE solbær, men hvad gør man ikke for lidt underholdning :-)-----------------------
Fra Haven er der brugt: Forventningens glæde.

8 kommentarer:

 1. Åhh, hvor jeg kun kender det alt for godt - altså det med ambitionerne... Men jeg tror nu at vi er mange er synes at 12 var et kedeligt haveår. Vejret var ligesom ikke helt med os. Når jeg havde sået og tænkte, at det skulle nok blive vandet oppefra, ja så udeblev regnen og når jeg havde planlagt en dag med ukrudtspilleri, ja så øsede det ned. Jeg håber at vi får et bedre år til haven i år, det trænger jeg i hvert fald selv til. Held og lykke med haven i dette nye år til dig :o)
  Solstråler over land til os alle :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak:-)
   Du har nok ret i at 2012 var et besværligt haveår, men forsømmelse hjælper nu heller ikke på det, og det kan jeg desværre ikke give vejret skylden for.
   Men haver er jo gode, når foråret kommer kan man ikke se forsømmelserne fra sidste år, den er klar til at starte på en frisk.

   Godt nytår.

   Slet
 2. Hun er god til at hoppe hende hønemor :-). Og, selvfølgelig skal vi kun så, høste og skrive, når vi synes vi har lyst og tid. Forpligtelser er der nok af foruden! Glæder mig til at se, hvad der sker i din have og på bloggen i 2013 :-).

  Rigtig godt nytår
  /Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis, haven skal være en fornøjelse. Jeg skruer ned for tempoet og glæder mig allerede til at komme igang igen, der er ikke lang tid til at jeg kan starte på årets chili sæson :-)

   og jeg glæder mig til at mødes på begge blogge i 2013 :-)


   Slet
 3. Skøn høne :-) Godt nytår til dig, med eller uden frodig, fornøjelig og overskudsagtig have og blog!
  kærlige hilsener
  Kim

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kim
   Mange tak og i lige måde.
   Måske vi se derude i madland igen i 2013. Det håber jeg.

   Slet
 4. Ja, tak op på bloggen igen. Har haft så meget fornøjelse af dine skønne opskrifter :-)
  Er selv lige hoppet på igen.... Så måske "ses" vi??

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette.
   Tak, og ja vi ses bestemt. Holder meget at billederne og historierne fra din smukke køkkenhave, selvom jeg må bede misundelsen over al den plads i mig :-)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...