I går fik vi Jordskoksuppe med jordskokker fra egen have.
Skræl og skær følgende i tern :
1 løg
200 g Jordskokker
2 mellemstore kartofler.
Steg let, uden at brune.
Tilsæt en knsp cayennepeber peber, salt og peber. Og vend lidt rundt.
Tilsæt 1 liter grøntsagsbouillon og kog til grøntsagerne er møre.
Blend det hele til en glat konsistens.
Genopvarm og tilsæt 1 håndfuld revet parmesan.
Smag til med salt, peber og cayennepeber
Server med et par skiver ristet brød og dryp lidt olivenolie på suppen ved servering.
Variationer :
- Det smager godt at ligge en skive ristet brød ned i bunden af tallerkenen inden man hælder suppen op
- Suppen smager rigtig godt serveret med et godt drys ristede svampe.
- Kan man ikke leve helt uden kød, så er et drys ristet bacon på toppen heller ikke en dårlig ting.
- Er man til det helt cremede, så tilsæt piskefløde efter smag, og smag til igen med krydderier.
- I stedet for Cayennepeber, kan man krydre suppen med karry, så skal det steges med fra starten så det rigtig kan give smag.
Fra haven er der brugt: Jordskokker, Løg, Cayennepeber (tørret)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar