Og det var ganske nemt.
I al sin enkelthed går det ud på at bringe 2 liter Sødmælk op til kogepunktet, under omrøring
Tag gryden fra varmen
Tilsæt en blanding af 2 dl varm vand og 1/4 dl eddike stille og roligt, indtil mælken skiller.
jeg skulle bruge lidt mere eddike end det, et lille ekstra skvæt fik processen i gang.
Lad stå et øjeblik så osten kan nå at fælde ud.
Hæld gennem et viskestykke eller anden klæde, og lad den dryppe af, voila, en ost.
Jeg fik ca. 370 gram ost ud af det.
Sådan ser det færdige resultat ud |
Jeg skal også prøve Orlas hvidløgsost, men så langt er jeg ikke kommet.
Restproduktet: 1½ liter valle, skal manden prøve at bage med, det skulle være lækkert.
Alt i alt en super sucess, og da det er så nemt kan det jo gøres igen og igen og ........
Nu skal jeg bare have fat i noget osteklæde :-)
Hej Randi
SvarSletGlæder mig at du synes om opskriften. Jeg vil i nærmeste fremtid lægge nogle opskrifter fra den indiske vegetarkogebog ind på min blog. Bla. nogle opskrifter med panir.
Wow, det skal jeg godt nok prøve at lave. Jeg har set flere indiske opskrifter hvor man skal bruge panir - men har simpelthen ikke vist hvor jeg skulle skaffe det. Tak :-)
SvarSletHej Orla.
SvarSletJa det smager da ganske fortrinligt.
Jge overvejer at prøve at koge mælken op med hvidløg, timian eller lignende, for at se om det skulle give smagt til osten.
har du prøvet det ?
Vallen er ganske god at bruge i et godt hjemmebagt brød, hvor det kan erstatte vand,og tilføre ekstra proteiner, hævekraft og smag til brødet.
Hej Klidmoster.
Ja så må du da i gang, det tager virkelig ikke lang tid, og så er det nemt.
Har du nogen eksempler på indiske opskrifter hvor det skal bruges ?
Hilsen Randi