2012-01-22

Braiseret Kalvebryst med ovnbagte rodfrugter

Jeg arbejder og spiser og sover, blogning bliver der ikke tid til - ikke engang at læse hvad i andre skriver. Madlavning bliver heller ikke det store, specielt ikke i hverdagene. Det bliver bedre med tiden igen, forhåbentlig snart, for køkkenhaven skal planlægges og jeg skal snart til at så Chili og auberginer.

Her bare lige en hurtig beskrivelse af en dejlig ret vi fik sidste weekend.

Braiseret Kalvebryst med ovnbagte rodfrugter
Kalvebryst (også oksebryst for den sags skyld) har en dejlig kraftig kødsmag, og en mild behandling med simring er lige hvad der skal til for at mørne det og bringe smagen frem.


Et stk Kalvebryst brunes godt af og tages op af gryden.
Løg, hvidløg og krydderurter (jeg brugte timian og en smule Rosmarin) svitses kort i gryden, og kødet kommes tilbage. Et stort glas rødvin hældes over, og der ligge låg på så det hele kan simre i minimum 2½ time.
Da der var en time tilbage, tilsatte jeg en håndfuld tørrede svampe, de gav en rigtig god bund til saucen.

Tilbehøret var rodfrugter i oven.
Kartofler, Pastinak og gulerødder skåret i store tern/skiver, vendes godt med olivenolie, salt og peber. 1 stort løg skåret i kvarte, samt et helt hvidløg skåret over på midten afsluttede fadet, der kom i ovnen til grøntsagerne havde fået farve og var møre

Før servering rensede jeg kødet for ben, sener og det værste fedt.
Dejlig vintermad der luner helt ned i storetåen.

-----------------------
Fra Haven er der brugt: Gulerødder, Pastinak, Hvidløg, Løg, Timian, Rosmarin

2 kommentarer:

  1. Uhm det lyder lækkert, tak for opskriften.
    Hilsen
    Lisbeth

    SvarSlet
  2. velbekomme Lisbet, den var også rigtig lækker.

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...