En herlig tid på året, hvor der er rigeligt at lave i haven med udplantning, hvis man er sådan en der forspirer, men samtidig er det nu haven begynder at give igen, med de første løg fra efterårssætningen, Frisk spinat og salat og hvis man kan nænne det, kan man nu høste dejlige friske hvidløg.
Selvom haven endnu ikke leverer hele måltider, så inspirerer den alligevel til at lave dejlige vegetar retter, og supplere med hvad skuffer gemmer på.
Vegetarisk Curry med Kikærter, Spinat og Perlerug.
2 Løg, hakket groft
4 fed hvidløg, finthakket
2 spsk Currys paste
1 tsk Spidskommenfrø
1 tsk Korianderfrø
1 tsk tørret chili (ikke alt for stærk)
3 tomater, groft hakkede.
2 dl Perlerug
400 g Kikærter. (udblødte og kogte)
2 store håndfulde frisk spinat (eller en stor skål)
Perlerugen koges mør i vand.
Alle krydderier brændes af på en varm pande. Tilsæt lidt olie og eller smør, og steg løgene med til de er bløde. Tilsæt tomater, kikærter og perlerug incl ca. 1 dl af kogevandet og varm igennem.
Tilsæt den finthakkede spinat og rør i retten til spinaten er faldet sammen.
Server som den er, evt med fladbrød.
Curry med Kylling, Kikærter og spinat.
Retten ovenfor smagte dejligt, og da jeg et par dage efter skulle finde på noget i en fart, blev det med inspiration fra samme ret.
Der endte med at være for lidt spinat i første udgave, så jeg opjusterende mængden ret meget i denne omgang, jeg har ikke lige noget vægtmål, så det må blive lidt på slump, men det er heller ikke vigtigt, der skal bare være nok. jeg er forøvrigt sikker på at frossen spinat også vil virke, og så skal man nok bruge ca. 4 kugler helbladet frossen spinat.
Og så er denne udgave ikke vegetarisk, ej heller er den på billede, den lille sag glemte jeg lige.
2 Løg, hakket groft
4 fed hvidløg, finthakket
2 spsk Currys paste
1 tsk Spidskommenfrø
1 tsk Korianderfrø
1 tsk tørret chili (ikke alt for stærk)
1 stort Kyllingebryst, skåret i tern på ca. 2x2 cm.
1 Dåse flåede tomater - eller et glas henkogte, som jeg brugte. Tomaterne hakkes fint, eller passeres gennem en sigte.
400 g Kikærter. (udblødte og kogte)
2 store skåle frisk spinat, eller bare hvad du kan have i favnen på vej ind fra haven. (evt frossen spinat.)
Alle krydderier brændes af på en varm pande. Tilsæt lidt olie og eller smør, og steg løgene med til de er bløde. Tilsæt herefter kylling, og steg 5-10 min. Tilsæt tomater og kikærter og varm igennem.
Tilsæt den finthakkede spinat og rør i retten til spinaten er faldet sammen.
Retten behøver ikke noget tilbehør, men kan evt serveres med fladbrød, eller i et Pitabrød
Versionen med kød er mere fyldig i smagen end den vegetariske, men det skyldes lige så meget at der var mere spinat i retten.
-----------------------
Fra Haven er der brugt: Spinat, Hvidløg, Løg, Tomat,
Det ser rigtigt lækkert ud! Tror jeg vil prøve opskriften her i weekenden - det falder sikkert i god jord hos kæresten. Kan du anbefale en speciel vin til?
SvarSletHej Carina
SletFaktisk vil jeg jo nok anbefale en pilsner, eller en anden type lys øl.
Men hvis det skal være vin kunne gewurztraminer eller en halvsød Riesling være et bud.
Velbekomme