2012-07-18

Honningbar med rugbrødsrester

Det er ikke fordi jeg har nået at eksperimentere så meget med vores nyslyngede honning endnu, men lidt er det blevet til.
Blandt andet denne dejlige fyldige energi booster, som kan hjælpe en igennem fra fyraften til aftensmad, når man kommer hjem og er sulten. Det er også god brug af en rest rugbrød.


Det ser måske lidt kedeligt, men det smager dejligt.

Jeg har ikke mængdeangivelser på, da det ikke er så vigtigt, det vigtige er den endelige konsistens som skal være blød og klæbrig - sticky :-)
Ingredienserne er heller ikke så vigtigt hvad man putter i, bare det er noget man selv kan lide.

En rest rugbrød blendes til krummestruktur.
Masser af nødder og tørret frugt hakkes groft  (f.eks valnød, Hassel, mandel, abrikos, figen, Tranebær)

Sesamfrø, Hørfø og solsikkekerner i gavmilde mængder
Havregryn tilsættes som fyldstof
Når du er færdig skal der være ca. 1/3 del rugbrød i blandingen

Det hele blandes godt sammen i en røremaskinen .
Bliv ved med at køre på maskinen mens du tilsætter rugmel så alt er dækket af et fint lag mel.

Et skvæt olie hældes i blandingen, og nu kommer det sjove - nemlig Honning og masser af det.
Svært at sige hvor meget, det kommer selvfølgelig an på hvor hvor meget blandig du har lavet, men også hvor meget de forskellige ting du har valg, suger til sig.
Tilsæt indtil blandingen er sej og klisteret.
Tilsæt nu vand indtil den er lidt mere lind i konsistensen, så den relativt nemt kan bredes ud i en bradepande i et lag på ca. 4 cm.

Bag ved 160 grader i ca. 30 minutter.

Det smager af rugbrød, men samtidig dejlig sødt af Honning. Nødder og tørret frugt smager godt igennem.
Og så er det en god og sund snack, udelukkende med naturlige råvarer, dejligt.

-----------------------
Fra Haven er der brugt: Honning

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...