2011-01-01

Nytårsmenuen, full disclosure

Så er nytårsmenuen fortæret, 2011 er kommet godt i gang med høj solskin, en hjemmelavet burger er fortæret og energien er ved at være tilbage i kroppen, så kan det da kun blive et godt år. Og så kan der blive tid til at afsløre hvad der var på Nytårsmenuen her i går.

Vi havde bestemt os for at der skulle en lidt anderledes menu på bordet i år, Noget af det mad vi er gladest for at spise er fra det italienske landkøkken, så det ville vi gerne servere for vores gæster.

Valget fald på :
Forret : Crostini hertil en tysk Weissburgunder fra Mosel.
Hovedret. : Pollo alla Cacciatora (jægergryde med kylling), Hertil en Rosso De Montepulciano
Dessert : Tiramisu serveret med Vin Santo.

Crostini brød
Det var meningen at der skulle serveres 2 slags crostini fyld, men da jeg i dagene op til nytår havde lagt mig med mave influenza, måtte de stakkels gæster lade sig nøje med én slags.
Til gengæld var det en ret lækker crostini topping, hvis jeg må sige det selv. Valget faldt på den meget simple  opskrift som jeg også tidligere har omtalt, nemlig fint hakket, tørret italiensk skinke af egen import, blandet med en hint af Rosmarin og en god olivenolie og givet en god omgang bank i en morter.
Fyldet blev smurt på små skiver hjemmebagt og ristet ciabatta brød, og serveret med Olivenolie og salt og peber på bordet så man selv kunne justere.
Som vært synes jeg det så en smule pauvert ud, og ville gerne have serveret en ekstra type, men de var populære og folk var glade, hvad kan man så ønske sig mere.


Hovedretten var det centrale og her faldt valget på Jamie Olivers udgave af klassikeren Pollo alla Cacciatore, eller som vi ville kalde den herhjemme : Jægergryde med kylling.
Men her hører sammenligningen med den Danske jægergryde også op.

1 stor (2 kg) kylling parteres, og marineres i ½ flsk. rødvin med 8 blade laurbær,2 store stilke Rosmarin, salt og peber. lad gerne stå natten over i marinaden.

Brunet kylling
Kyllingen duppes tør, og vendes i hvedemel, brunes i olivenolie og tages op af gryden
Hvidløg svitses i olien, og 8 ansjos fileter og en god håndfuld grønne oliven tilsættes, og steger med et par minutter. Tilsæt 2 dåser flåede tomater og marinaden og giv et opkog.
Sæt det hele i ovnen ved 180 grader i 1½ time, og server med noget godt brød. (eller grøn salat eller hvide bønner eller ...... ) Hvis nødvendigt jævnes saucen inden serveringen.
 

Den samlede ret
lige inden den kom i ovnen.
Jeg brugte 2 kyllinger fra Hopballe mølle á 1600g, retten bliver noget mere fyldig og lækker, når der bruges en god kylling der har fået god til til at vokse til en seriøs størrelse kylling, og ikke et sølle kridhvidt industri skrog, som desværre sælges i hobetal i diverse supermarkeder.
For at få ekstra kyllingesmag i retten, havde vi på forhånd kogt fond på skroget og halsen fra de 2 kyllinger. og det blev tilsat inden den røg i ovnen.


Desserten var uddelegeret til vores gode ven Sylvia fra 'Sylvias Creations' og hun kvitterede ved at lave en utrolig lækker Tiramisu, der var let og opkvikkende, som sådan én skal være.
Og så var vi klar til Cocktails, Cognac, Scotch gode samtaler, god musik, gamle venner og en helt igennem dejlig aften.

2 kommentarer:

 1. Det lyder som en helt fantastisk nytårsmenu, Randi! Jeg håber, dine gæster nød den og at I havde en dejlig aften...
  (Og at du er kommet helt ovenpå igen efter influenzaen, puha, øv bøv).

  RIGTIG GODT NYTÅR skal det i hvert fald lyde herfra :-)

  Kh. Eva

  SvarSlet
 2. Tak Eva

  Personligt kunne jeg ikke have været mere tilfreds med menuen og resultatet. Det er den slags mad jeg elsker at spise. Pollo alla Cacciatora er enkelt at tilberede, og der er ikke mange forskellige ingredienser, men sammensætning gør bare at det smager himmelsk.

  Det er det de kan de italienere.
  Og godt nytår, også til dig :-)

  Hilsen Randi

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...