Til mørbraden :
Røgesmuld og en grill der kan lukkes
1 stk Friland Svinemørbrad
Rosmarin
Flagesalt
Honning
Jeg startede med at lave en Rosmarinsalt, ved at blende salt og Rosmarin
Rosmarinsalt |
Det gned jeg mørbraden godt ind i, og stillede den på køl mens grillen blev klar.
Lige før den røg på grillen, hældte jeg et godt lag honning ud over den.
En lille metalbakke blev fyldt med røgesmuld, og sat ind ovenpå kullen, mens Mørbraden blev lagt ved siden af, med en foliebakke til at opfange saften.
jeg kunne ikke lade være med lige at afprøve Hanne K's trick med at ligge nogle løg ned i foliebakken. Dem dryppede jeg på forhånd med lidt olie.
Efter ½ time så den sådan her ud og var klar til at spise.
Tilbehør skulle der også til.
½ agurk.
2 tomater
3 fed hvidløg - pressede
Lidt fintsnittet rødløg.
2 spsk creme fraiche
Lidt olie.
Min oprindelige plan var at lave noget der mindede om en Tzatziki, men ak den bøtte creme fraiche jeg troede jeg havde var skrumpet ind til næsten ingen ting. (nogen havde brugt det)
I stedet blev til til blandede grøntsager i strimler og små stykker, vendt rundt i cremefraiche, Rosmarinsalt og olivenolie.
Nyopgravede kartofler skulle der også til.
Lidt Romainesalat, også fra haven, blev strimlet fint, og brugt som bund for de strimlede grøntsager på tallerkenen.
Røget svinemørbrad med nye kartofler og grønt. |
Mørbraden havde fået en rigtig god smag. Honningen, Rosmarinen og det røgende gik godt sammen, og den syrlige dressing med hvidløg til grøntsagerne afbalancerede det hele rigtig godt.
Den kunne godt have smagt lidt mere af Rosmarin, den var lidt for diskret, og så skal røgen af 5 minutter før næste gang. Ellers er der ikke noget jeg ville have lavet om.
Alt i alt er jeg ret godt tilfreds med mit første forsøg med røgning.
Fra Haven er der brugt : Kartofler, Løg, Rosmarin, Agurk, Tomat, Salat, Hvidløg
Hej Randi
SvarSletJeg har aldrig prøvet at røge i en gril. Det må prøves.
Med venlig hilsen
Orla
Hej Orla
SvarSletDet kan du roligt kaste dig ud i.
Det er ret nemt.
Men det kræver nok lige et par forsøg, før man har fundet ud af hvor lang tid røgen skal være med, for at man får den røgningsgrad man gerne vil have.
Randi
Hejsa.
SvarSletHvor mange gr. var svinemørbraden da du tog den af?
Hilsen Ellen