I vores tilfælde er er meget der ryger ned til hønsene, men der er altså også en del af det, som vi hellere vil spise selv.
Her er et par eksempler
Sandwich med Lammekød.
Søndag fik vi lammekølle (eller et stykke af én) på grillen.
Der blev et pænt stykke til overs, sammen med noget Hummus vi også fik i søndags.
Det blev brugt i en helt simpel sandwich med frisk salat og tomat.
En rigtig dejlig sandwich |
Kold ærtesuppe
Mandag fik vi ærtesuppe til aftensmad, jeg brugte denne opskrift på en meget simpel ærtesuppe men tilsatte også en håndfuld friske valske bønner.
Resterne behøvede ingen tilberedning dagen efter, for den smagte pragtfuld som kold suppe, og udgjorde en dejlig fyldig frokost, sammen med et stykke godt brød.
Æggekage med Pesto og mørbrad.
En rest svinemørbrad og lidt kartofler, blev til en herlig Æggekage/Omelet/Spansk Tortilla - kald det hvad du vil, det smagte lækkert.
Mørbraden blev skåret i tern og stegt på panden sammen med 1 grofthakket løg.
Kartofler i store stykker /skiver blev lagt på panden.
2 Æg, lidt mælk, og 1 stor spsk Creme fraiche blev blandet op med 1 spsk basilikum pesto og salt og peber.
Ægge massen blev hældt på panden og det hele stegte til æggemassen var helt stivnet. Server med rugbrød.
Billedet er ikke så sexet, men er du tosset hvor smagte det godt.
Super æggekage. |
OG så er min underside "stop madspil" nu oppe på 11 ideer til hvad du kan gøre for at undgå madspil.
Lyder bare rigtigt lækkert - og den sandwich der - nammenam!
SvarSletSuper sejt at du er så aktiv i Stop Spild af Mad :-)
Kh. Eva
Jeg bruger også altid resterne - enten til frokost næste dag eller en ny gang aftensmad. Jeg bryder mig ganske enkelt ikke om at smide mad ud - og kan sådan set heller ikke se nogen grund til det. Slet ikke når det jo altid kan blive lige så lækkert, som det du viser.
SvarSletBedste sommerhilsner
Birgitte
Gode rester, lækker mad og intet madspild - det bakker vi op om!
SvarSletKH
Selina
og Stop Spild Af Mad
Eva. Den smagte dejlig, og heldigvis så var der nok til en sandwich mere i dag :-)
SvarSletDet ryster mig at der smides så meget mad ud i lille Danmark hvert eneste år. Det har konsekvenser langt ud over vore egne grænser, både for miljøet, men også for lokal befolkninger i 3. verdens lande der ikke har råd til at købe mad, fordi vi køber meget mere end vi har brug for og dermed driver priserne i vejret. Derfor gør jeg noget ud af, at vise hvad man kan bruge resterne til.
Kh Randi
Tak Birgitte :-)
SvarSletDet glæder mig at du også tænker over den slags, men på den anden side kunne jeg da heller ikke forestille mig at du ikke gjorde :-)
Randi
Hej Selina, det er lige netop det vi gør :-)
SvarSletHvis du havde lidt rester af din æggekage, og et par gode skriver brød, salat, og lidt advocado, så kunne du også lægge det sammen som en sandwich.
SvarSletJeg har lige lavet til mig selv:
en gammel bolle som jeg har ristet (den var hjemmebagt, og bliver derfor super igen med lidt risteri) smurt med dijonaisen som jeg købte billigt i fakta, advocadoen som var ved at være temmelig overmoden og en skive hellefisk lige købt i Føtex fordi sidste salgsdato oprinder, og så noget af mit sure jordbærmarmelade med lavendel - det var en god mad! desværre var jeg så sulten at der ingen billeder er.
Sandwich er en fantastisk måde at lave restemad på.
Camilla
Hej Camilla
SvarSletDet lyder også som en god sandwich. Du havde mig og mit mundvand, liige indtil du smurte jordbærmarmelade på :-) Men det er nok bare mig der er gammeldags.
Sandwich er nemlig rigtig god til rester. Man kan komme ALT i dem :-)
Randi