2011-10-23

Snegle med Æblesmør

Det er ikke kager og den slags der fylder mest her, og i fredags havde jeg da også fået lokket manden til at bage Kanelsnegle, for lørdag kom der gæster, mange gæster. Hyggelige gæster der kom til havetræf, og selvom nogle af dem også kom med kage, så skulle huset selvfølgelig også byde på noget.
Pludselig fik jeg en idé (og her må i tilgive mig kære havegæster, for det her blev ikke til jer ....) Kunne man ikke bruge Æblesmør i sådan nogle snegle ?



Det her indlæg skulle egentlig være startet for en uge siden, hvor jeg lavede æblesmør efter forskrifter fra Sif fra 'Anarkistens (ægte) Kogebog'. Men det indlæg er i blevet snydt for, eller rettere sagt, så kan i læse det hos Sif.

5 glas fik jeg lavet, så da denne her idé kom ind i mit hoved, så skulle jeg bare overtale manden til at lave en ekstra portion Snegle dej, og afsætte en halv portion til mit forsøg. Den sidste 1½ portion bliver til traditionelle kanelsnegle a'la Camilla Plum, og dem fik havefolket.

Den originale Remonce opskrift siger :
150 g smør
3 dl sukker
1½ spsk Kanel

Jeg lavede min lidt på slump (og huskede at der kun skulle være ½ portion)

2 Spsk Æblesmør.
50 g Smør (Blødt)
1 dl sukker, og så lidt mere for at justere konsistensen.

Mmmm Remoncen smagte godt, og helt utroligt meget af æble.

Det færdige resultat smagte også temmelig godt, men sneglene blev ret fedtede, og fyldet flød ret meget ud på pladen. Faktisk så var det ikke så dårligt, for det smagte lidt som æblekarameller  mmmmmm :-)

-----------------------
Fra Haven er der brugt:

6 kommentarer:

  1. Uhhhhhm, det lyder lækkert. Det vil jeg da prøve i weekenden. Har nemlig også hjemmelavet æblesmør på lager ;-)

    Ha´en god mandag
    Birgitte

    SvarSlet
  2. Uhmm, Æblesmør er det rene guf.
    Håber du får lavet nogle gode snegle :-)

    SvarSlet
  3. Jeg har lige fundet din blog i dag, men vil helt sikkert følge med fremover.

    Jeg elsker at lave mad, og er også vild med tanken om køkkkenhave, selvforsyning, og gemme til vinteren og ikke lade noget gå til spilde.

    Dog bor jeg i lejlighed og har ikke de muligheder, men det ødelægger jo ikke glæden ved at læse om det hos andre.

    Når du nu er til de her ting, er jeg sikker på du også har hørt og set Hugh Fearnly-Whittingstall og River Cottage? Hvis ikke, er det en stor fejl, som du straks må gøre god.

    Æblesmørret har jeg (så vidt jeg husker), ikke hørt om før, men det skal da prøves på et tidspunkt.

    SvarSlet
  4. Hej Deborah
    Tak for de pæne ord og velkommen til min blog :-)

    Jeg kender alt til Hugh og River Cottage. Jeg sluger alt det der kommer derfra, og henter meget inspiration til opskrifter etc. fra ham.

    mvh
    Randi

    SvarSlet
  5. De smager skønt ikke? Jeg lavede selv et indlæg om dem sidste år og de var virkelig en succes!
    Dine ser super fine ud :-)
    Kærligst Lea

    SvarSlet
  6. Hej Lea
    Jo de smager forrygende. jeg kan ikke komme i tanker om en mere charmerende snegl :-)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...