2011-10-10

Pandekager med Bønne hummus og varm majssalat

Hvor er det fantastisk, det er den 10 oktober, og nattefrosten truer. Alligevel kan der stadig hentes masser af dejlige friske grøntsager derude, så man kan fremtrylle lækre måltider på ingen tid, uden at købe ind.
Som f.eks denne omgang helt fantastiske varme Majssalat og Bønne Hummus serveret med pandekager.

Majssalaten er helt utrolig sødmefuld når man bruger helt friskhøstet Majs.

Fantastiske Borlotti bønner fra haven

Bønne hummus: 
Laves som en helt almindelig Hummus men erstat kikærter med kogte Borlotti Bønner (el.lign. Bønner)
Jeg tilsatte desuden en smule finthakket persille.
Bønnerne man bruger skal smage af noget, og det duer ikke at bruge de hvide bønner på dåse fra supermarkedet, så bliver det en kedelig omgang.
Jeg brugte friske bønner fra haven, men det er muligt at finde tørrede Borlotti bønner rundt omkring i specialbutikker. Så skal de bare ligge i blød i 12 timer inden de koges møre.

Varm Majssalat

2 friske kolber majs, koges i ca. 10 minutter. Majsene skæres fra kolben.
1 Peberfrugt.
1 lille medium stærk frisk chili
1 lille løg
1 stor tomat uden kernemassen.

Løg, peberfrugt og chili ristes let på panden og majsene tilsættes og steger med ca. 10 minutter, mens der vendes rundt (hakket persille er også godt, det brugte jeg dok ikke denne gang )
Tilsæt den hakkede tomat og fortsæt stegningen til tomaten er varm.

Smag til med salt og peber.

Madpandekager
Brug din favorit opskrift.
Jeg brugte :
100 g. Fuldkorns hvedemel.
100 g. Hvedemel.
2 æg
Mælk til konsistensen er som tynd maling
1 lille håndfuld finthakket bredbladet persille.
Salt.

Server med lidt salat, og så bliver du ikke sulten igen de første par timer. Det ligger en god bund, og smager fantastisk.

-----------------------
Fra Haven er der brugt: Borlotti Bønner, Majs, Tomat, Peberfrugt, Løg, Hvidløg, Persille, Salat

4 kommentarer:

  1. Tak, så er der da en ret på næste uges madplan :-). Jeg er også blevet vældig fristet til at bruge efterårsferien på at lave tørsaltet bacon. Det bliver en god uge :-)

    Ha´en god dag
    Birgitte

    SvarSlet
  2. Uhh jeg kan virkelig anbefale den tørsaltede bacon, efterhånden som den ligger, får den en bedre og bedre smag.

    SvarSlet
  3. sikken smukke, dine borlottibønner er :-)

    SvarSlet
  4. Hej Kim.
    ja de er rigtig fine. Det er en fornøjelse af lave mad med så smukke råvarer.

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...