2011-10-21

Den Bedste Chili Con Carne i verden

Ja ok, det er i hvert fald den bedste jeg nogensinde har lavet. ....


Lige nu har jeg stadig friske Chili og dejlige friske bønner fra haven. så det var oplagt at lave en Chili Con Carne. Og den er altså lidt på slump så mængde angivelserne er ca.

1 Kg kød, jeg brugte Lårtunge
3 spsk sød Paprika
2 spsk stødt spidskommen
3 store løg
5 fed hvidløg
5 tomater
2 dl. Okse fond  (Hjemmelavet)
Friske Chili frugter - jeg bruge 4 alle i mellem styrke klassen. juster efter smag.
Peberfrugt - Jeg brugte en håndfuld små jeg havde fra drivhuset, svarende til ca. 1 stor rød peberfrugt.
ca 400 g bønner. Jeg brugte friske Borlotti bønner fra haven, blandet med friske bønnefrø fra nogen grønne bønner i haven der var blevet for store, og havde fået lov til at udvikle frø.

Kødet blev skåret i tern på ca 1x1 cm.
Løgene hakkes groft, og hvidløg fint.

Steg løg og hvidløg i en gryde til løgene er gennemsigtige,. og tilsæt så kødet og lad det brune.
Når kødet er brunet tilsættes der paprika som "brændes af" sammen med kødet.
Tilsæt Spidskommen og fintstrimlet Chili og vendt rundt et par minutter inden der tilsættes lidt oksefond.
Lad simre til kødet er meget mørt.

Tilsæt fint strimlet peberfrugt, tomaterne i grove tern og bønner der er kogt møre i forvejen.
Smag til med salt og peber, tilsæt evt. lidt tørret chili hvis ikke retten er stærk nok.

Lad nu retten simre i yderligere 30 minutter.

Undervejs kan der justerest med vand hvis ikke man synes der er væske nok til at retten kan simre.
Men slutresultatet må ikke være alt for flydende.

Jeg tror aldrig tidligere jeg har lavet en chili med så få ingredienser, men heller ikke med så dyb og varm en smag.
Varmen kommer helt klart fra Paprikaen, mens dybden i smagen til dels kommer fordi jeg ikke har brugt hakket kød, og så fordi jeg har brugt friske bønner med rigtig meget smag i.
Forskellen mellem de friske bønner og tørrede Cannellini bønner eller Kidney Beans var meget tydelig.

-----------------------
Fra Haven er der brugt: Borlotti bønner, Bønnefrø fra Blauhilde stangbønne, Chili, Tomat, Løg, Hvidløg

4 kommentarer:

  1. Lyder som en god "varm" efterårs-ret ;o)

    SvarSlet
  2. Det var det bestemt også, meget lækker. Og emd en skive godt hjemmebagt brød til Uhm.....

    SvarSlet
  3. Uhm... tak for massevis af spændende opskrifter, som man straks får lyst til at kaste sig over.
    Jeg håber, det er ok. at jeg ind imellem deler dem på min FB side - eller giv mig lige et praj.

    SvarSlet
  4. Hej Mette.
    Tak for de pæne ord, de gør mig glad når der er andre der kan bruge det jeg finder på.
    Og det er selvfølgelig helt ok at linke.

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...