2011-03-17

Den lokale Deli til undsætning

Der har været sløjt på madlavnings fronten her i den lille husholdning de sidste par uger. Husets førende kok (ja det er altså mig)  har ligget syg med halsbetændelse, og har oven i købet været alene hjemme, mens den anden halvdel af husholdningen har moret sig i London. Det skal nu være ham velundt og egentlig gør det ikke noget at der ikke er nogen at snakke med, når man nu alligevel ikke kan andet end at imitere en whiskey hæs frø.
Og når energien svigter,  så er det jo godt at man kan gå i den lokale deli og hente lækre gryderetter lige til at varme op.
Deli er vores kærlige betegnelse for kummefryseren i kælderen, der som regel indeholder et sted mellem 5 og 30 hjemmelavede færdigretter.

Færdigretterne er alle typer mad, lige fra Gryderetter som Bøf Bourguignonne, Pollo Cacciatore, Chili Con Carne og Pastasauce, over diverse grøntsags supper og grøntsagstærter. Til Vildt Terrine og andre lækre retter der bare lige skal tøs op og så opvarmes og serveres med passende tilbehør.
Ud over færdig retterne indeholder den også hjemmelavede pestoer af sommerens overskud fra haven, Fonde kogt på Okse, Due og Gås, samt naturligvis grøntsager fra sommeren og kød, Riletter og andet godt pålæg.

Når man så ikke har lyst til at kaste sig  hostende og snøftende ud i det kolde blæsende (forårs?) vejr for at købe ind til frokosten , så er det fantastisk at man alligevel kan nyde en dejlig grøntsagstærte lavet på tomat og squash, og spise en god gang varmende Chili Con Carne til aftensmad.

Derudover har vi fået
 • Bøf bourguignonne.
 • Pasta Sauce.
 • Oksegryde med Linser og masser af grønt.
    Længe leve den lokale Deli.

8 kommentarer:

 1. Længe leve kummefryseren. Hvem der bare havde sådan en. Vores lokale deli kan ikke høste op med så mange forskellige retter, men jeg elsker også når jeg kan trylle en ret ud af dens lille rum.

  Bedste hilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 2. Hehe, en kold deli...:-) duefond? mmm... noget specielt, du skal bruge den til?
  hilsen Kim

  SvarSlet
 3. Hej Birgitte.
  Vi har haft den siden efteråret, og den har dramatisk ændret vores madvaner - til det bedre.
  F.eks ligger der stadig det meste af 1/4 økologisk ko derude, her er kødkvaliteten altså bare meget meget bedre end hvad man ellers får rundt omkring.
  Og så alle de dejlige færdigretter naturligvis :-)

  SvarSlet
 4. Hej Kim
  Den skal bruges til Duesauce. Har 4 hele duer i den kolde Deli. De skal helsteges på et tidspunkt, og så skal der laves en ond sauce til.

  Jeg lavede den på dueskrog efter jeg havde brugt brystkødet til Vildtterrine : http://rlauridsen.blogspot.com/2011/02/helt-vildt-2-terrine.html

  SvarSlet
 5. Min lokale Deli har desværre ikke helt det samme udvalg ;-)
  Det har muligvis noget med kokken at gøre. Jeg tror "tiden" går med for meget have i stedet for kokkeri.

  Hilsen Ina

  SvarSlet
 6. Hej Randi.

  Det lyder lækkert, flere af retterne lyder som en god kur mod halsbetændelse. God Bedring.

  SvarSlet
 7. Hej Ina
  Jeg tror også at nu hvor foråret er ved at komme i gang, så vil der blive brugt mere tid i haven og mindre i køkkenet.
  Friske salater fra køkkenhaven og grillede bøffer mm. er jo heller ikke sådan lige at fryse ned :-)

  Men mht tiden, så er det faktisk tidsbesparende.
  Jo det tager lidt længere tid at skrælle, snitte, brune grønt og kød til en større portion mad, til gengæld så skal du ikke bruge tid på at lave mad en anden dag.

  Hilsen Randi
  Og gid foråret snart ville bide sig fast :-)

  SvarSlet
 8. Tak Orla, og jo det har hjulpet, nu er der kun en sule snue tilbage :-)

  Godt forår
  Randi

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...