Og når energien svigter, så er det jo godt at man kan gå i den lokale deli og hente lækre gryderetter lige til at varme op.
Deli er vores kærlige betegnelse for kummefryseren i kælderen, der som regel indeholder et sted mellem 5 og 30 hjemmelavede færdigretter.
Færdigretterne er alle typer mad, lige fra Gryderetter som Bøf Bourguignonne, Pollo Cacciatore, Chili Con Carne og Pastasauce, over diverse grøntsags supper og grøntsagstærter. Til Vildt Terrine og andre lækre retter der bare lige skal tøs op og så opvarmes og serveres med passende tilbehør.
Ud over færdig retterne indeholder den også hjemmelavede pestoer af sommerens overskud fra haven, Fonde kogt på Okse, Due og Gås, samt naturligvis grøntsager fra sommeren og kød, Riletter og andet godt pålæg.
Når man så ikke har lyst til at kaste sig hostende og snøftende ud i det kolde blæsende (forårs?) vejr for at købe ind til frokosten , så er det fantastisk at man alligevel kan nyde en dejlig grøntsagstærte lavet på tomat og squash, og spise en god gang varmende Chili Con Carne til aftensmad.
Derudover har vi fået
- Bøf bourguignonne.
- Pasta Sauce.
- Oksegryde med Linser og masser af grønt.
Længe leve kummefryseren. Hvem der bare havde sådan en. Vores lokale deli kan ikke høste op med så mange forskellige retter, men jeg elsker også når jeg kan trylle en ret ud af dens lille rum.
SvarSletBedste hilsner
Birgitte
Hehe, en kold deli...:-) duefond? mmm... noget specielt, du skal bruge den til?
SvarSlethilsen Kim
Hej Birgitte.
SvarSletVi har haft den siden efteråret, og den har dramatisk ændret vores madvaner - til det bedre.
F.eks ligger der stadig det meste af 1/4 økologisk ko derude, her er kødkvaliteten altså bare meget meget bedre end hvad man ellers får rundt omkring.
Og så alle de dejlige færdigretter naturligvis :-)
Hej Kim
SvarSletDen skal bruges til Duesauce. Har 4 hele duer i den kolde Deli. De skal helsteges på et tidspunkt, og så skal der laves en ond sauce til.
Jeg lavede den på dueskrog efter jeg havde brugt brystkødet til Vildtterrine : http://rlauridsen.blogspot.com/2011/02/helt-vildt-2-terrine.html
Min lokale Deli har desværre ikke helt det samme udvalg ;-)
SvarSletDet har muligvis noget med kokken at gøre. Jeg tror "tiden" går med for meget have i stedet for kokkeri.
Hilsen Ina
Hej Randi.
SvarSletDet lyder lækkert, flere af retterne lyder som en god kur mod halsbetændelse. God Bedring.
Hej Ina
SvarSletJeg tror også at nu hvor foråret er ved at komme i gang, så vil der blive brugt mere tid i haven og mindre i køkkenet.
Friske salater fra køkkenhaven og grillede bøffer mm. er jo heller ikke sådan lige at fryse ned :-)
Men mht tiden, så er det faktisk tidsbesparende.
Jo det tager lidt længere tid at skrælle, snitte, brune grønt og kød til en større portion mad, til gengæld så skal du ikke bruge tid på at lave mad en anden dag.
Hilsen Randi
Og gid foråret snart ville bide sig fast :-)
Tak Orla, og jo det har hjulpet, nu er der kun en sule snue tilbage :-)
SvarSletGodt forår
Randi