2011-11-10

Lørdag : Kurbad & Gourmandiet

Vores Gourmet ferie er gået over al forventning, og desværre er den nu slut, og vi er tilbage på arbejdet.

Vi startede det hele med en dejlig afslappende tur i Vestbadets kurafdeling hvor der er 4 forskellige slags saunaer, Spabad og varmvands bassin.
Skøøøn måde at starte en miniferie, så er man nede i tempo fra start.

Om aftenen var vi på Restaurant Gourmandiet på Rosenvængets alle. Gourmandiet er startet som en slagterforretning, og  det er stadig butikslokalet man træder ind i, når man kommer for at spise. Dog spiser man i et tilstødende lokale.
Der er noget charmerende ved at blive præsenteret for råvarerne som det første når man kommer ind af døren, det giver en ret god sammenhæng mellem oprindelsen og smagsoplevelsen.

Konceptet er meget simpelt, alt undtagen forretten er økologisk.
Der er én forret og det er en tallerken med lækre pølser af vildsvin, lidt oliven og ristede mandler. Meget lækkert.

Til Hovedret er der én slags tilbehør, Som på dagen var lækre Grønne Bønner med Sesam og Ristede mandler + Kartoflerne der vist nok var forkogte og derefter havde fået en tur på panden.
Man kan vælge mellem 2 sauce : Okseglace og økologisk bearnaise.
Tilbehøret var super lækkert, Både Glace og Bearnaise var meget vellykkede, og grøntsagerne var tilberedt til perfektion.

Bøfferne er Centrum i måltidet, hvilket er meget naturligt når nu udgangspunktet er en slagter butik.
Man kan vælge mellem 5 forskellige udskæringer og de fleste fås i forskellige størrelser.

    Entrecôte
    Rib-Eye
    T-bone
    Côte de Boeuf
    Tournedos

Vi valgte begge Rib-Eye, manden en 300 gram med Bearnaise, og jeg en 250 gram med Okseglace.

Bøfferne var stegt lige tilpas og kødet var af super kvalitet, dog var grillstriberne lige lovlig sorte, og smagte lidt brændt. Bagefter fortrød vi at vi ikke fik sagt noget, men det er jo vores egen skyld.

Til Dessert kunne man vælge mellem Ost, eller Æblekage, og vi valgte begge æblekagen, som smagte helt forrygende.

Æblekagen, taget med min mobil, så kvaliteten er derefter.

Betjeningen var lidt ujævn. De var rigtig søde og venlige, men der var ikke sammenhæng mellem køkkenet og serveringen, blandt andet var vi ikke færdige med vores Forret, inden vi fik serveret Bøffen, og det er ikke så smart. Vi måtte også minde om, at vi skulle have vores Rødvin, og det bestilte vand.

Men alt i alt var det en rigtig god aften, og vi kommer gerne igen.
Regningen sluttede på ca. 1350 og det kan jeg ikke komme i tanker om andre steder jeg har prøvet, hvor man får den kvalitet i det prislege.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...