2011-04-07

Fyldt kylling på vrangen.

En dag i sidste uge havde vi lyst til både kylling og simremad, men vi havde faktisk ikke så meget tid.
Så hvad gør man så.

I én af mine nyeste opskriftbøger : 'Fransk Simremad' fandt jeg en opskrift på farseret kylling (Poulet Farci) som lød ganske besnærende. Men som sagt så var tiden ikke til helstegt fyldt kylling.
Alle råvarerne var i huset, og kyllingen var allerede tøet op, så med enkelte modifikationer gik jeg i gang.
---------------------------------------------------------
Den Oprindelige version
1 Kylling
Fyld :
2 skiver Franskbrød
1 dl mælk
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
200 g champignon
4.5 kyllingelevere (eller indmaden fra kyllingen)
50 g skinke eller bacon
4.5 stilke persille
smør
olivenolie
salt og Peber

Udblød brødet i mælken
Skræl løg og hvidløg og hak fint
Skyl champignon og hak groft
Hak indmad, bacon og persille groft

Svits løg, hvidløg, champignon og bacon i smør og olie.Tilsæt indmad og krydr. med salt og peber.
Afkøl.  Bland fyldet med det opblødte brød, kom fyldet i kyllingen og luk med kødnåle.
Gnid kyllingen udvendigt med lidt olie og krydr med salt og peber. Læg kyllingen på brystet i et ildfast fad.
Brun ved 230 grader i 10-15 minutter vend kyllingen og skru ned til 190 grader. Steg nu i 45-50 minutter.

Server med grønt.
---------------------------------------------------------
Min version
1 Kylling

Saucen:
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
200 g champignon
4.5 kyllingelevere (eller indmaden fra kyllingen)
50 g skinke eller bacon
4.5 stilke persille
smør
olivenolie
salt og Peber

Parter kyllingen i 10-12 stykker. (Gem skroget til næste gang du skal koge fond)

Hak løg og hvidløg mellemfint,
Skyl champignon og skær i kvarter.
Hak indmad, bacon og persille groft

Svits Bacon, løg og hvidløg til det tager lidt farve.
Tilsæt indmad, champignon, og persille.
Tag det hele op af gryden og brun herefter kyllingen.

Alt puttes i gryden igen, tilsæt et glas hvidvin og lad det hele simre til kyllinge stykkerne er møre, 30-40 minutter.

Server med Ris. og lidt grønt.
---------------------------------------------------------
Den rigtige version må helt klart prøves ved lejlighed, for den her smagte helt forrygende.

Fra haven er brugt : Hvidløg, Persille.

2 kommentarer:

  1. Smart! Det er det der kendetegner en som kender sit køkken. Enhver opskrift kan laves om, så den passer til behovet.

    Apropos dit forrige indlæg om Antonio Carluccio, så er jeg også stor fan. Har i mange år haft hans pasta bog og når jeg skal lave frisk pasta bruger jeg hans opskrift. Og, pjat med dig. Man kan ikke få for mange italienske kogebøger. Mit sidste snydetrick var at købe en bog om det sicilianske køkken, hvor der var så meget tekst, at den kunne gå ind under kategorien kulturhistorie - også selvom der var mange opskrifter ;-)

    Bedste forårshilsner
    Birgitte

    SvarSlet
  2. Hej Birgitte
    Tak :-)

    Har vist dit svar til manden, og forklaret ham at vi mangler lidt kultur her i hjemmet ;-) For jeg er helt enig - der er ikke noget der hedder "for mange" italienske kogebøger.

    buonasera

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...