På en eller anden måde er den havnet på boghylden og er blevet glemt, men det skal der da bestemt gøres noget ved.
Bogen det handler om er : Antonio Carluccios, Italien og den er fyldt med fortællinger om madkultur, store og små retter og dejlige billeder.
Billede fra Carluccios hjemmeside |
Det er ikke bare en kogebog, Det er en kulinarisk inspirations rejse gennem Italiens regioner, deres mad og deres landskaber. Her til aften har den inspireret til planer om "den store Italiens rejse" ned forbi Cinque Terre, Pisa, Luca, sejle til Sardinien, og videre derfra til Sicilien, for så at ramme tåen og bevæge sig langs hælen op langs Italiens østkyst. Parma, Modena og Siena ikke at forglemme. Suk ja man har da lov at drømme.
Og som om bogen ikke var nok, så er jeg i dag stødt på hans hjemmeside, hvor der er masser af opskrifter, og en liste over mange flere bøger fra hans hånd. Så er der lidt til ønskesedlen igen :-)
(....glemmer den lille stemme der siger at jeg ikke har brugt for endnu en bog med Italienske opskrifter )
Altid spændende når man kan kombinere historie og opskrifter, så får man et helt andet forhold til mange af opskrifterne. Tak for tippet :)
SvarSletMvh
Morten
København restauranter
Hej Morten.
SvarSletJa det er dejligt at blive inspireret på flere områder på én gang. OG så 2 af mine ynglingsemner: Mad og Italien :-)
Hilsen Randi
Har lige fået en ægte italiensk kogebog - den er nemlig på italiensk! Og den indeholder udelukkende pastaopskrifter.
SvarSletI flere af opskrifterne skal der bruges ingrediensen "guanciale" - det eneste min italienske ordborg (og google translate) kan bidrage med, er at det betyder "hovedpude"!
Er det mon med eller uden pudevår eller med eller uden fjer?
Mit bedste bud er kæbesnitte - men skal den være røget, saltet eller ingen af delene?
Er der nogen, der har et bud?
Hej Frank.
SvarSletDu er på rette spor.
På min hylde findes bogen "The Master Dictionary of Food and Wine"
Heri skriver de :
Pig's cheek; a much sought-after delicacy that is cured with salt and pepper in the same way as Pancetta; rarer and more choise than pancetta.
Altså Pancetta lavet af svinekæber. Uhm, det kan da kun være godt.
Randi
P.S.
SvarSletJeg tror du skal pille fjerene af den først .... ;-)