2011-09-11

Half the garden soup

Midt i hele grise cirkuset synes jeg lige der skal sniges en post om grøntsager ind, det kan jo ikke handle om kød det hele, her på grøntsagspigens blog :-)

Half the garden soup, er et begreb jeg har adopteret fra Hugh Fearnly Whittingstall  og River Cottage.
Det drejer sig i bund og grund om at man høster hvad der er klar i køkkenhaven, og laver det om til en fantastisk suppe.  Charmerende koncept.

Her er en suppe jeg lavede i sidste uge.
De specifikke ingredienser og mængder er ikke så vigtige. Det vigtige er at man bruger det man har og godt kan lide.

1 stort Løg, fintsnittet
2-3 fed hvidløg, finhakkede
2 Gulerødder, finthakkede.
5 Tomater i grove stykker
1 Chili, fintsnittet (mængde justeres efter ønsket styrke)
1 lille bdt. Persille, Finthakket
2 store stilke oregano.
Spinatbede (eller spinat, eller bladbede) -  I strimler
Stilkene fra Spinatbeden snittes små stykker.
2 små porrer, i tynde ringe
1 Håndfuld grønne bønner (friske), snittet på skrå i ca ½ cm stykker.

Løg og hvidløg steges i lidt olie og smør, til løgene er gennemsigtige.
Tilsæt gulerødder og chili , og steg videre ca. 5 minutter.
Tilsæt Tomater, persille. Oregano og stilkene fra Spinatbeden og tilsæt lidt vand til at justere konsistensen.
Porretoppen og de grove stilke fra persillen, bundtes og koges med i suppen.

Kog til grøntsagerne er møre, og fjern så porretoppe og persille stængler.
Med en stavblender pureres en del af suppen, så den får en lidt tykkere konsistens, men lad være med at blende det hele, der må godt være bid i suppen. Smag til med salt og peber.


Tilsæt Porrer og bønner, og lad dem koge med til de er al Dente.



 Slut af med at tilsætte de strimlede spinatbeder, og giv dem et par minutter.
 Ved servering hældes der lidt pesto over suppen, og den servers med et par skiver godt brød.


En dejlig fyldig og frisk suppe, der giver en god  mæthed.
-----------------------
Fra Haven er der brugt:
Løg, Hvidløg, Tomater, Porrer, Grønne Bønner, Chili, Persille, Gulerødder, Oregano, Spinat bede, porrer.

5 kommentarer:

  1. Sådan gør vi også for tiden.
    Hvis det er en suppe hedder den kogt grønsagshave, hvis det er en salat hedder det hakket grønsagshave.

    SvarSlet
  2. Kogt Grøntsagshave er også et godt ord for det :-)
    Tak for sidst :-)

    SvarSlet
  3. Hugh er bare charmerende, inspirerende og fuld af gode opskrifter og den suppe ser da vidunderlig ud.

    Skønt at møde dig i går :-)

    Bedste havehilsner
    Birgitte

    SvarSlet
  4. Hugh er god til formidle ideer, som man selv kan bygge videre på.
    Jeg henter rigtig meget inspiration fra ham.

    Jeg nød dagen i går, det var et godt initiativ, altid dejligt at møde andre havenørder ude i den virkelige verden, og rigtig dejligt at se dig, vi har trods alt udvekslet en del over tid :-)

    Og suppen, ja den fra rigtig lækker.

    SvarSlet
  5. jeg elsker Hugh - og hele hans tilgang og hele hans have og mad, ja alt! Den britiske udgave af vores egen Fru Camilla Plum :-)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...