2012-02-21

L' Osteria del Grappolo Blu (Dining week)

Lørdag var det tid til 3. og sidste restaurant besøg, under Dining week konceptet. Valget var faldet på L'Osteria del Grappolo Blu et sted jeg havde hørt gode ting om, men aldrig fået besøgt.
Stedet beskriver sig selv som et typisk Italiensk Osteria, men det synes jeg nu ikke helt holder. De fleste Ostarias jeg har været på i Italien har en afslappet og uformel stemning, mens det der mødte os i lørdags vare mere som en almindelig Restaurant. Vi blev modtaget af en værtinde der tog vores overtog og hang det ind i et skab. og blev med det sammen vist til vores bord. Betjeningen var forøvrigt hele aftenen igennem venlig og opmærksom, selvom jeg dog ikke helt kan lade være med at blive en smule irriteret over at blive præsenteret for menuen og få stillet spørgsmål om eventuelle tilkøb på Italiensk, godt nok er det en Italiensk restaurant, men derfor vil jeg nu alligevel gerne kunne forstå hvad tjeneren forsøger at sælge mig, når nu vi er i Danmark. Men nok om det, for betjeningen var virkelig venlig, og opmærksom, og de formåede at give alle en individuel betjening, selvom alle skulle have det samme, på nogenlunde samme tid.
Men nu til maden.

Antipasti
Bresaola con rucola e scaglie di parmigiano |- Lufttørret saltet oksekød med rucola og parmesanost

LE TRE PASTE
Risotto con gamberi e zucchine | Risotto med rejer og squash
Raviolo con prosciutto e ricotta | Hjemmelavet raviolo med skinke og ricotta
Gnocchi alla Sorrentina | Hjemmelavet gnocchi ovnbagt med tomat og mozzarella

DOLCE
Semifreddo ai frutti di bosco | Parfait med bær

Vi bestilte vinmenu, og fik 3 dejlige vine, der passede rigtig fint til maden, og nej jeg kan ikke huske hvad det var for en vin. Det er lidt svært at huske, når nu man ikke får flasken på bordet.


Forretten var en rigtig dejli´g Bresaolo med parmesan og Rucola. Dejlig blød og lækker Breasolo, og med den helt rigtige mængde parmesan og rucola. Meget velafbalanceret forret.


Hovedretten var 3 små retter. En dejlig lille Risotto med rejser og squash. Gnocchi med tomat, Ravioli med skinke og Ricotta. Som billedet antyder, så var det nærmest 3 små hapsere og vi var lidt glade for, at vi havde bestilt en Caprese salat ved siden af. Men smagen var i top og og bortset fra størrelsen var der ingen grund til klage.Caprese salaten var i sig selv en lille himmerigsmundfuld med smagfuld Mozzarella, modne tomater og dejlig olivenolie.


Desserten var en lille himmerigsmundfuld af Parfait med bær. På tallerkenen lå der en papirstynd skive ananas, og lagde en dejlig syrlig og frisk smagsbaggrund til parfaiten. Lækkert.

Alt i alt havde vi en rigtig dejlig aften, med dejlig mad. Det eneste vi manglede var 1 time ekstra til at nyde maden. Men det er en af de ting man vælger at acceptere for at kunne få råd til at spise på 3 dejlige restauranter på én uge :-)

1 kommentar:

  1. Ja, I har da godt nok givet den gas i den forløbne uge. Det er mange år siden, jeg har været på Grappolo Blu, men det lyder da til stadig at holde den gode standard.

    Jeg har naturligvis noteret mig de øvrige to til en gang, når vi skal ud og spise. Her i huset gror pengene jo ude i haven :-)

    Ha´en god aften
    Birgitte

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...