2012-02-15

Kalvehjerte a'la Stroganof (eller Bourgignon eller noget andet)

Jeg er rigtig i gang med vinterretterne for tiden, men det passer jo også meget godt til vejret. Den rigtige årsag er nok nærmere at jeg har en del oksekød af den slags der skal bruge lidt kærlighed og tid, for rigtigt at folde sig ud. og det skal bruges inden længe.

Al den snak om indmad hos Piskeriset i sidste måned, mindede mig i den grad om al den dejlige indmad jeg har liggende i fryseren fra diverse indkøb af halve dyr.
Blandt andet var der et flot stort kalvehjerte som egentlig bare lå der og ventede på lidt kærlighed, så det fik det.

Hjerter a'la Stroganof



Hjertet, der vejede ca. 1 kg blev rengjort og sener og årer fjernet. Derefter blev det skåret i tern på ca 3x3 cm.


2 løg snittes mellemfint
3 fed hvidløg, fintsnittet
3 spsk Sød Paprika
Tørret chili 
2 store tomater, i tern
1 stort glas Rødvin
30 g tørrede Karl Johan Svampe, udblødt i lunkent vand i 45 min.

Løg og Hvidløg steges let i olie, tilsæt kødet og steg til det er brunt på alle sider.
Drys Paprikaen og chili  over kødet, og vendt rund til Paprikaen er brændt (ikke brændt på) og hæld så rødvinen over. Lad alkoholen dampe af, og tilsæt så Tomater.
Lig lå på og lad retten simre i minimum 1½ time, eller til kødet er godt mørt.

Hak de opblødte svampe groft, og tilsæt til retten.
Lad retten simre videre i ½ time.

Jeg serverende den med noget at mandens gode hjemmebagte brød, men en gang mos havde også været perfekt.
En dejlig kraftig smagende ret, hvor kød, paprika og svampe gik op i en højere enhed. hjerterne smager utrolig meget af oksekød, og har en dejlig blød men stadig fast konsistens.

Jeg er faktisk ret vil med hjerter, jeg glemmer det bare i perioder.

-----------------------
Fra Haven er der brugt: Løg, Hvidløg, Frosne Tomater, Tørret Chili

6 kommentarer:

  1. åh - gid jeg var i Staden... mums hvor ser det godt ud, min mund løber i vand. Jeg elsker hjerter :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hjerter et godt, svinehjerter er også gode.
      Og havde du været i staden havde du været velkommen :-)

      Slet
  2. Argh, nu får jeg lyst til kalvehjerte igen! Havde ellers troet, at der ville gå flere uger, før jeg havde lyst til indmad igen, men nej! :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. HeHe, Hjerter er godt - du må på vognen igen.
      Du kan jo altid kombinerer med månedes tema, og lave Lammehjerter :-)

      Slet
  3. Prøvede opskriften, den fungerer fint. Mums!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lasse
      Tak for tilbagemeldingen. Det glæder mig du kunne lide det.

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...