2004-09-27

Hvorfor kan alle håndværkere ikke være ligesom vores elektriker ?

Hvordan kan det være ?
Mureren ødelægger dørkarmene
Tømren ødelægger fodpaneler og murværk på skorsten ( mens han drikker resten af vores kaffe, og fjerner afdækningen der skal skåne vores ejendele for at blive overdænget af støv )
Gulvsliberen laver en meget pæn, lige - og lang, ridse i vores skabe og kommer nu til at stå over for et erstatningskrav på nye låger (5 stk) Ja det er godt klaret.
(Og ikke at forglemme - alle har de præsteret at slukke for vores køleskab, så årets høst af hyld er gået grundigt til grunde ! åbenbart et fællestræk blandt håndværkere )

Elektrikeren ? - ja han er så undtagelsen der bekræftiger reglen.
Altid påpasselig, altid ivrig efter at lave den pænest mulige løsning på installation af EL i kælderen, hvor udseenet måske ikke betyder så meget, men det er alligevel rart at der er nogen der tænker på at vi også skal bo i huset, og at det derfor ikke kun er den ene vægge, den ene gulvplanke, det ene gulv, der skal være pænt, men også den del af huset der støder op til !!

Er reglen at mureren gerne skal efterlade noget som tømren skal reparere, tømren skal bane vejen for rengøringsselskabet og gulvsliberen skal skabe omsætning hos køkkenfabrikanterne - og sådan tjener de alle lidt ?
men det skal være løgn skal det.

For fremtiden laver vi sk* det hele selv, eller får venner og bekendte til at hjælpe - og ja kære skatteminister, hvis du vil afskaffe sort arbejde, så start med at rydde op i håndværkerbranchen.
Hvis de gør deres arbejde ordentlig og til en rimelig betaling, så tror jeg på at flere vil benytte dem til at få gjort arbejdet, men som det er nu er det jo et stort lotteri, om du får ødelagt dit hus, eller om du rent faktisk får det du beder om, til en pris der står mål med ydelsen.
Når vi selv laver det, så ved vi hvem vi skal slå oven i hovedet når det ikke bliver gjort ordentlig, og så har vi ikke betalt horrible timepriser for det.

Og så var jeg lige ved at glemme :
Hvorfor er det så svært for en håndværker at vende tilbage på en forespørgsel.
Vores husprojekt er blevet forsinket mange gange undervejs, fordi vi har afventet tilbud, tilbagemeldinger om evt. starttidspunkt eller bare om de har lyst til at lave opgaven.
Et hint til alle håndværksmestere : Hvis ikke i har tid, så sig nej til opgaven simpelt og nemt. Og det bedste af det hele ? I driver ikke jeres potentielle kunder til vanvid.

2 akademikere med i alt 4 venstrehænder er hermed blevet omdannet til 2 gør det selv mennesker, vi kan i hvert fald gøre det lige så godt selv, så hvorfor betale andre dyrt for det ?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...