Vi har et stykke tid haft lyst til at bruge den Okseskank der lå ude i fryseren til en god gang Osso Buco, men synes ligesom ikke længere det var sæson for den slags mad.
Men med udgangspunkt i en opskrift fra hjerteforeningen, lykkedes det at lave en dejlig let udgave af retten.
2 skiver kalve skank
6 tomater (flås evt.)
1 gulerod i skiver
2 løg
2 fed hvidløg, hakkede
Saften fra 1 appelsin
2 dl bouillon eller Fond.
2 dl Hvidvin
2 håndfulde cannellini bønner, udblødte og kogte.
Hjemmelavet Tagliatelle af 200 g mel og 2 æg.
Kødet brunes godt og der tilsættes hvidvin og bouillon
Grøntsager gøres i stand, skæres i grove stykker og hældes i gryden. sammen med appelsinsaft.
Det hele simrer i 2-2½ time.
Kog retten lidt ind tilsidst, og smag til med salt og peber.
Server med Frisk Pasta.
En let(tere) sommer udgave af en gammel klassiker.
Jeg havde ikke citron i huset, så jeg lavede ikke Cremolata til, men det vil sikkert have passet lige så godt til denne udgave, som til den oprindelige.
Der var masser af sauce tilovers og det blev til en dejlig ret dagen efter, men mere om det senere :-)
Fra haven er der brugt: Tomater (frosne), Hvidløg, Løg
Vi har lige snakket om, at vi er lidt i bekneb her om sommeren. Vi vil nemlig heller have bøffen i en simreret end på grillen, men her er da et bud på en løsning.
SvarSletDine indlæg kommer nu op i min blogroll efterhånden som du lægger dem ud, så der er styr på det igen.
Ha´en god uge
Birgitte
Lyder bare super lækkert, og skal helt klart prøves. Tak for tippet ;)
SvarSletHilsen
Kent
http://cafepåfrederiksberg.dk/
Hej Birgitte.
SvarSletGlæder mig hvis det kan inspirere :-)
Og tak, det ser ud til at det var et enkelt indlæg som feed readerne ikke kunne lide, nemlig det om Valske bønner. Hvad mod der var galt med det ??
Randi
mums - den ser godt nok god ud... Vil prøve af min skank...
SvarSletHej Camilla, hvor hyggeligt.
SvarSletHåber ikke det er din egen skank, men én du er i fryseren ;-)
God fornøjelse med den.
Randi