2010-08-17

Årets Løghøst - Success eller fiasko

I år har vi sat rekordmange løg - hele 24 meter er det blevet til. De sidste par år er vi nemlig løbet tør for egne løg i december/januar og vi vil gerne være selvforsynende lidt længere end det.

Gennem den varme tørre sommer er løgene blevet passet godt med vand, specielt efter Sct. hans som er det tidspunkt selve løget vokser aller mest.
Det har givet rigtig mange meget flotte løg i en god størrelse, hvilket jo er en success.

Desværre er alle vores løg blevet angrebet af løgskimmel, hvilket ikke ser ud til at have påvirket løgenes størrelse, men derimod vil komme til at påvirke deres holdbarhed, da de sandsynligvis vil begynde at rådne rimeligt hurtigt. så det må siges at være en fiasko. Yderligere betyder det, at der ikke bør dyrkes løg i de samme bede igen de næste 3-4 år, og det kan blive en udfordring med sædskifte.
Derudover er det nuværende fugtige vejr heller ikke godt for tørringen af løgenen, hvilket igen vil have en negativ indflydelse på holdbarheden.

Men lige nu og her, er der ikke plads til hygge under den overdækkede terrasse, da den er fyldt med løg der ligger til tørre. Og det ser ret fantastisk ud.
Med udsigt til at alle de dejlige løg ikke kan holde så længe, bruger jeg løs af dem, og laver løgtærter til fryseren, og pønser på at forsøge mig med en ægte fransk løgsuppe. Er der nogen der har en god opskrift, så send den endelig til mig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...