2011-06-30

Hjemmlavet Burger - Frisk fra haven

Ja ok, det er måske nok en lidt frisk overskrift, men helt forkert er det nu ikke.

Sommer og grill betyder som regel også hjemmelavet burger. Denne er årets første og den bliver svær at slå.
Der blev både brugt frisk grønt fra haven, og gode ting på glas fra sidste års produktion.

Hjemmelavet Ketchup og Chili Relish fra 2010.
Sennep
Dampet spinatbede.
Frisk løg i skiver.
Frisk agurk

Bolle af hjemmebagt ciabatta (mandens produktion) og burgerbøf af økologisk oksekød.
Det blev lidt af et tårn, men hold da op hvor smagte det dejligt.
Den dampede spinat bede havde en lidt jernagtig smag, der bare passede perfekt til kødet og burgeren i det hele taget.

Jeg var uvenner med mit kamera, der insisterede på at fokusere på ketchup flasken i baggrunden. Og det kan man vel ikke bebrejde den, der er nemlig en dejlig ketchup.

Til Burgeren spiste vi friskopgravede kartofler, med en dressing lavet af Thise Fraiche rørt op med finthakkede syltede løg fra glasset med syltede agurker, og en smule sennep.

Det der trick med at bruge de syltede løg fra agurke lagen, kan altså virkelig anbefales. Det smagte rigtig dejlig.
De kan også bruges oven på en leverpostej mad, eller som surt til kødretten. Jeg får næsten lyst til at lave et glas eller 2, kun med syltede løg.

Fra Haven er der brugt : Spinatbede, Løg, Agurk, Kartofler.
Fra lageret er brugt ; Ketchup, Chili relish, Syltede løg.

4 kommentarer:

  1. Nu ved jeg, hvad menuen skal stå på imorgen. :p

    Kender godt de kameraer, som altid fokuserer på det dejlige men ikke det væsentlige ;)

    SvarSlet
  2. Hej Randi.

    Jeg bliver sulten. Det gør ikke noget at kameraet fokuserer på ketchuppen. Den er sjældnet flot.

    Med venlig hilsen

    Orla

    SvarSlet
  3. Hej Frøskuffe
    Håber du har fået dig en god burger :-)

    Det dejlige men ikke det væsentlige, den skal jeg huske.

    SvarSlet
  4. Hej Orla.
    Tak for det, så er målet jo nået :-)
    Randi

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...