2012-11-25

Rødkålssalat

Rødkål er en fantastisk ting. Det er en smuk plante i køkkenhaven der giver modspil til at det grønne og på bordet giver den farve, uanset om den er tilberedt eller rå.
Den er alsidig og kan bruges til varme retter og den traditionelle syltede rødkål til julebordet hvor den tilmed har højsæson.
I haven har den holdt en pause, da jeg i starten ikke rigtig kunne få dem til at lykkedes, det blev nogle alt for små hoveder. Men i år ville jeg prøve igen. Køkkenhaven var blevet udvidet så der var plads til at eksperimentere lidt, og det er gået godt. Jo der er nogle meget små hoveder i mellem, men de fleste har fået en rigtig god størrelse. så det skal afgjort gentages til næste år.

For mig er det en af de bedste kåltyper at spise rå. Den har en kraftfuld smag som samtidig er mild og ikke så skarp i kålsmagen som f.eks hvidkål kan være. Og så kan smagen tåle at få et skarpt modspil, som f.eks fra dressingen i denne supernemme og lækre salat :


 Samlesæt til rødkålssalat

Til 2 personer.
½ Mellemstr. Rødkål (diameter 20 cm)
Kikærter, udblødte og kogte.
Græskarkerner
Bacon i tern

Dressing : 
2 spsk Solbæreddike (evt. balsamico eller anden frugteddike)
1 spsk Grovkornet sennep
1 spsk Flydende honning

Græskarkerner, Kikærter og bacon ristes hver for sig.
Kikærterne får en dejlig smag af lige at få en smule farve på en pande.
Rødkålen snittes meget fint.

Det hele blandes godt sammen med dressingen og serveres som den er. Den er dejlig mættende så yderligere tilbehør er overfløding.




-----------------------
Fra Haven er der brugt: Rødkål
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...