2004-07-04

Film : **** Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)

Vi var i biografen og så ovennævnte film igår. Vi så den i Empire biografen på nørrebro, hvilket er en meget behagelig biograf med et sympatisk udvalg af øl på hylden, og dobbelte armlæn, så man ikke skal slås med naboen om albuepladsen. For os er Harry Potter efterhånden blevet et must ( vi venter med spænding på næste bog ), vi har været med lige siden en god ven introducerede bogen for Henrik, og ikke lod sig afvise med at det var en børnebog. Da Henrik havede læst den var det min tur, og derefter kunne det ikke gå for stærkt med at få købt de næste 2 og læse dem.
Ventetiden til nr. 4 blev lang, men ikke lige så lang som til nr. 5. Jeg håber blot at ikke alt hendes tid går med at lave filmene, så hun ikke når at skrive bøgerne færdige. ( J.K.Rowling Official Site - Harry Potter and more )

Bøgerne har fasineret mig lige siden jeg læste den første, for nok er den en børne bog og jeg er over 30, men sproget og den verden hun formår at bygge op omkring sine figurer er så fantastisk og levende, at man øjeblikket bliver indfanget, og ser alle detaljer for sig. Det der virkeligt er imponerende er, at når man ser filmene, finde man ud af at det billede hun har skabt inde i hovedet på sine læsere, stemmer perfekt overens med det billede hun selv har i hovedet - se det er fortællekunst.

Men for at vende tilbage til den film vi så i går ( som er nr. 3 i rækken ) så har den bevæget sig et skridt væk fra børnegenren i forhold til sine forgængere, det har måske noget at gøre med at instruktøren er skiftet ud så det nu er Alfonso Cuar og ikke Chris Columbus som instrurede de første 2 film. Det kan dog også skyldes at bogen i sig selv er mere uhyggelig end sine forgængere, og at Daniel Radcliffe, Rupert Grint og Emma Watson (II) som spiller henholdsvis Harry Potter, Ron Weasly og Hermione Granger alle nu tydeligvis er teenagere.
Det stemmer dog meget godt overens med bogen hvor Harry Potter nu er 13 år gammel. ( Selvom man nok må indrømme at Daniel Radcliffe ser ældre ud end det). Jeg har ikke helt bestemt mig for om jeg synes denne film er lige så god som de foregående, eller måske bedre. Den er afgjort anderledes, og måske er det derfor jeg ikke helt kan bestemme mig - den var ikke som forventet.

Jeg synes dog helt klart at filmen fortjener de 4 stjerne jeg har givet den. Den fanger den mørke stemning i bogen, og "The Demontors" er mindst lige så uhyggelige som de beskrives i bogen. Så hvis ikke du har set filmen endnu, kan det absolut anbefales.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...