2010-10-22

Vintergrønt i haven

Selvom det er efterår og frosten ånder os i nakken, så er der heldigvis stadig grønt at hente i haven. For hvert år der går gør jeg lidt mere ud at at have noget at hente i haven i løbet af vinteren.

Nogle af grøntsagerne har brug for en dyne for at kunne holde sig over de 0 grader, men så står de til gengæld også med hele deres sødme og sprødhed bevaret. det gælder for Rødbeder, Gulerødder og persillerod. De får et tykt lag nedfaldne blade og en vinterdyne af rockwool som dem de bruger i byggebranchen. Det virkede sidste vinter, hvor vi høstede de sidste i marts, lige inden de begyndte at sætte nye blade.

Grønkål, Vårsalat (Feldsalat), Pastinak, Jordskokker og visse sorter af Savoykål kan klare frosten. For savoykåles vedkommende dog maks 10 graders frost.
Det er en meget speciel fornemmelse af tage sneskovlen i hånden for at hente gulerødder, pastinak eller  savoykål. Tilfredsheden kan man dog ikke tage fejl af, når man med røde kinder kommer ind i køkkenet med en kurv fuld af friske grøntsager. Det er lige før jeg glæder mig :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...