2010-10-23

Opgørelse af vinterlager

Høst tiden er ved at være overstået. I haven er der lige nu kun vinter grøntsagerne tilbage, samt lidt vårslat og en stædig række rucola der holder stand på frosten.
Derfor er det en dejlig ting at kigge på forrådshylden i kælderen og de mange poser i fryseren.

På hylden:

Henkogte tomater
Tomat sauce
Chilisauce i varierende styrker
Chutney
Tomat/Chili Relish
Syltede rødbeder
Syltede drueagurker
Syltede chili
Tomat ketchup
Chili Ketchup

Syltetøj af:
_Solbær,
_Hindbær,
_Jordbær,
_Hindbær/Rabarber,
_Blomme
Æble Gele

I Fryseren :

Tomater (Hele)
Chili
Basilikum
Bredbladet persille
Kruspersille

Grønne Bønner
Bønnefrø
Hindbær
Ærter

Løg:
Almindelige løg, Skalotteløg, Hvidløg

Opdatering 24/10-2010
jeg glemte lige at nævne en mængde at grøntsags tærter lavet at sommeren overskud af grøntsager. Bl.a. Squash, Tomat, Løg og meget andet.
De ligger i fryseren skåret op i passende stykker til dejlige frokoster i vinterens løb

2 kommentarer:

  1. Et forråd af den kaliber er bestemt ikke at kimse af. Sommeren på glas og lige til at tage ud af fryseren.

    SvarSlet
  2. Hej Birgitte.
    Ja det er bestemt en dejlig ting, og noget jeg kan anbefale alle - om man har en have eller ej. Om sommeren er grøntsager nemlig både billigere og bedre end dem man kan købe i butikkerne. I Højsæsonen kan man ofte købe en hel kasse solmodne tomater for næsten ingen penge ved diverse grønthandlere.

    Sådan et glas henkogte tomater med krydderurter dufter af sommer når man åbner det en kold vinteraften for at hælde dem i gryden.

    Hilsen Randi

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...