2011-03-30

Pastasauce ala Grøntsagspigen.

Pastasauce er noget der bliver lavet ofte her i huset. Dels kan vi rigtig godt lide det, og dels kan det varieres i det uendelige.
Nedenstående blev af manden bedømt som den bedste jeg nogensinde har lavet, så her kommer opskriften.

200 g. Bacon - i et helt stykke.
2 store løg
6-8 fed hvidløg
4 gulerødder
2 pastinakker
1 persillerod
2 store chili (Medium styrke)
1 kg hakket oksekød (økologisk)
2 glas henkogte tomater á 500 ml (flåede er også gode)
2 dl tomat passata.
1 lille bundt Bredbladet Persille
1 stort glas rødvin
salt og peber.

Alle grøntsager + Bacon skæres i små tern på ca, ½ x ½ cm.
Bacon steges i en stegegryde til det begynder at tage farve (men ikke for meget)
Løg og hvidløg tilsættes og steger med til de er bløde.
Tilsæt rødderne + chili og steg videre i ca. 10 min under omrøring.

Tilsæt nu kødet og steg under stille og rolig omrøring til kødet er brunet.
Nu tilsættes tomat, Rødvin persille og peber.
Juster med lidt vand hvis ikke der er væske nok.
Lad nu det hele simre i minimum 1 time gerne mere.
Smag til med salt (forsigtigt, der er en del salt i bacon)

Server til pasta, med et drys persille på toppen.
Retten indeholder mere grønt end kød og rødderne giver en dejlig tæt smag.
Velbekomme

(Desværre kunne fotografen ikke komme den dag)

Fra haven er brugt : Pastinak, Persillerod, Chili, Tomater (henkogte), Bredbladet persille, Hvidløg

4 kommentarer:

  1. Uh, det lyder som en god opskrift! Den må prøves en dag!

    SvarSlet
  2. Hej Didde.
    Det kan anbefales, selvom jeg faktisk her på bagkant er blevet i tvivl - puttede jeg egentlig chili i ... ?
    Nå men skade kan det vel ikke :-)

    SvarSlet
  3. Hej Frank
    Ja det er den bedste slags, kender du den ikke ;-)

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...