2011-11-13

Dim Sum på Vesterbro

Mandag i vores mini gourmet ferie, startede med frokost. Vi havde snakket frem og tilbage om hvor vi skulle spise, og havde også overvejet Schønnemans. Men så stødte jeg på en anmeldelse i Politiken af Helle Brønnum Carlsen, der havde været på Restaurant Saxo på Vesterbro og spise Dim Sum. Anmeldelsen var god, og Dim Sum er noget ingen af os havde prøvet før, så det valgte vi at kaste os ud i.
Restauranten ligger på hjønet af Istedgade og Colbjørnsensgade - ca 2 minutters gang fra hovedbanegården.

Set udefra ligner det ikke et sted vi ville gå ind under normale omstændingheder. En Vietnametisk restaurant der reklamerer med danske hakkedrenge, har 150 pladser, ligner en kinesisk restaurant af den sædvanelige danske slags og forøvrigt stort set er menneske tom (nu var det jo også mandag). Hvis ikke vi på forhånd havde bestemt os for at prøve deres Dim Sum, var vi bare gået videre.

Billeder fra Saxo's hjemmeside

Indenfor fik vi et bord og deres Dim Sum menu kort, som er ret omfattende.
Man får et menukort med billeder af retterne. Der er numre og så står titlen på kinesisk. Heldigvis så får man også en liste ved siden af hvor der er engelsk tekst, så man ved hvad man bestiller. Man krydser af på listen hvad man vil have og giver den til betjeningen.
Helle Brønnum Carlsen skrev i sin anmeldelse, at 3-4 forskellige slags af hver ville være passende pr. person, så vi bestilte 7 forskellige til deling og det kunne ikke have passet bedre.  Desværre fik jeg ikke spurgt om vi måtte få bestillingssedlen tilbage, for så kunne jeg nemlig have fortalt jer hvad det var vi fik :-)

Der gik ikke lang tid før de første små dej pakker landede på vores bord. De kommer ind i dampbakker i en lidt strøm, og pludselig har man bordet fyldt med mad, hvilket ikke er usympatisk. Der er noget hyggeligt ved at sidde med en masse fælles fade der fylder det hele, og så tager man hvad man lige har lyst til. Selvfølgelig havde vi fælles favoritter, så de blev delt med millimeter demokrati.
Fyldet varierede fra rent grøntsagsfyld til de mere kødfyldte hvor der både var svinekød og rejer i. Fælles for dem alle var at de var utrolig lækre og tilberedt så fyldet smagte friskt og man kunne smage hvad man fik i munden. (Faktisk var der en undtagelse, for manden insisterede på at vi skulle forsøge med en gang hønsefødder i ingefær, og de var altså ikke særligt spændende..... )
Udover de små pakker og hønsefødderne, bestilte vi også en krabbesuppe. Også den var utrolig lækker, portionen var så stor at havde jeg spist hele skålen og ikke andet, så kunne jeg have trillet ud af restauranten, så det er absolut en deler, og der er nok til alle hvis man er 4-6 afsted sammen.

Vi spiste nr. 2,4,11,27,36,38,41 (menuen ligger på hjemmesiden)
Manden fik et par øl, mens jeg valgte den mere traditionelle Jasmin te, som passer rigtig godt til.
Hele regningen lød på 441 kr, og det må siges at være billigt for den smagsoplevelse.

Som sagt så har vi ikke prøvet Dim Sum før, så vi har ikke noget sammenligningsgrundlag, men jeg ved at til den pris og den kvalitet, så kommer jeg igen, og spiser lækker Dim Sum med Jasmin Te til.4 kommentarer:

 1. Det lyder i hvert fald ret lækkert. Stedet også på min liste over restauranter, jeg gerne spiser på :-)

  SvarSlet
 2. Vi kommer helt sikkert igen, og jeg håber der er mange der opdager dem, så de bliver ved med at være der, og servere dejlig Dim Sum.

  SvarSlet
 3. Jeg elsker dim sum! Ind til nu har jeg nydt den på restaurant Pak Ka på Halmtorvet, som efter sigende skulle have den bedste dim sum. Men måske har de nu fået skarp konkurrence. Jeg må da lige forbi Saxo og teste.

  Ha´en god dag
  Birgitte

  SvarSlet
 4. Hej Birgitte
  Så må du jo lige fortælle hvordan sammenligningen falder ud :-)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...