2012-04-08

Travlhed, Spinattærte, Rester og ukrudt.

Det er nærmest et mantra nu til dags, et ret tyndslidt et af slagsen ovenikøbet - Jeg har travl, alt for travl. Det er det der er mantraet og man kan blive lidt træt, for vælger man ikke selv ?
Ikke desto mindre, så er det lige hvad jeg har - TRAVLT, og jo jeg har valgt helt selv.
Jeg har valgt og nu må jeg leve med det. Jeg har valgt at jeg ikke skal være i haven den sidste halvdel af april, jeg skal noget andet, som jeg også gerne vil. Men så er der bare det, at jeg ikke har skruet ned for ambitionsniveauet for hvad der skal være i køkkenhaven, måske nærmest tværtimod...  Så jeg har travlt her i den første halvdel af april, der er så meget der skal i jorden, selvom man måske liiige skulle have ventet 1 uge eller 2, men det får briste eller bære, og mon ikke det meste går godt ? - og det der ikke gør kan jeg nå at lave om til maj, hvor det alligevel ville være blevet sået, hvis ikke det var blevet gjort for tidligt ......

Kartofler er som tidligere skrevet kommet i jorden flere uger før de plejer, der er sået persille og spinat, sat asparges (mere om det senere, for det var lidt af et projekt) gravet Jordskokker op, og sat nogen igen,gjort bede klar, og flere bede. Gardinerne har tabt kampen i vindueskarmen, de kan ikke længere trækkes for. Chili, Tomat, Aubergine, Kål, salat og meget mere har totalt erobret pladsen og vundet kampen om solens stråler - det er fantastisk :-)


 Smagen stod skarpere end billedet :-)

Ind i mellem bliver der også tid til lidt mad, ikke meget, og det bliver ofte de nemme løsninger. Men der bliver dog også tid til lidt kræs en gang i mellem.
Såsom denne Spinat tærte, der blev lavet ultra enkelt, med en almindelig forbagt tærtedej som var tilovers fra 2 dage tidligere hvor jeg havde bagt Grøntsagstærte til havetræf med havelysterne fra Praktisk Økologi.

Fyldet er ganske simpelt 2 æg der er blandet godt op med 4 kugler frossen spinat (optøet naturligvis) og krydret med salt og peber. Tærten blev drysset med rasp blandet op med reven parmesan. Bagt ved 200 grader til fyldet føltes fast.

I køleskabet befandt sig også en rest stegt kylling, den blev blandet op med potente sager fra haven :
1 Frisk hvidløg snittet i fine skiver
1 frisk porre snittet helt fint.
1 håndfuld Vårsalat
1 Håndfuld skvalderkål (det var her ukrudtet kom ind)

Jeg lavede en mayonnaise baseret dressing/sauce, med sennep, persille og lidt mælk for at justere konsistensen. Og så sluttede jeg af med lidt brødcroutoner.

Skvalderkål har en skarp smag der kan minde lidt om selleri, man skal kun spise dem når de er helt spæde, eller er det alt for skarpt. Sammen med de andre skarpe sager i salaten gave den et godt modspil til Spinattærten der var helt enkelt og fuld af dejlig spinatsmag. Dressingen dæmpede på fineste vis de aller skarpeste noter fra porren og hvidløget.


-----------------------
Fra Haven er der brugt: Skvalderkål, Frisk hvidløg, Vårsalat(Feld Salat) Persille, Porre, Æg, Spinat(Frossen)

2 kommentarer:

 1. Det ser altså godt ud - især tærten! Håber du får en god påske :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tærten var også rigtig godt. smagte (sjovt nok) dejligt meget af spinat :-)

   Også god påske til dig.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...