2012-07-23

Henkogning af kikærter

Jeg er begyndt at lave mine egne Kikærter på glas. Ja altså ikke sådan at forstå at jeg selv dyrker kikærter, så tror jeg jeg skulle bo i et andet klimabælte eller have et større drivhus.

Hos os er Hummus ofte noget der laves spontant, ligesom Vegatarisk Curry med kikærter laves de dage hvor vi ikke lige havde fået planlagt andet, og så er det godt at have en kikært eller 2 i baghånden.
Jeg har tidligere brugt at opbløde et helt kg, koge dem og fryse dem ned. Og det fungerer sådan set ok, men så skal de lige tøes op før de kan bruges, Selvfølgelig går det hurtigt hvis man ligger dem i vand, men jeg synes nu alligevel det ville være nemmere hvis ikke de var frosne. Derfor kom jeg til at tænke på at henkoge dem. Lidt som mine egne kikærter på dåse. - og det er supernemt. Nåeh ja selvfølgelig kan man så bare købe dem på dåse. men der synes jeg ofte kvaliteten halter, og så er prisen en anden.
Hvad gør du ?

1 Kg tørrede kikærter bliver til 5 stk. ½ liters glas.Kikærterne opblødes natten over.
Kog ærter i 1 time i en gryde.
Herefter hældes de på glas og dækkes af kogevandet.
Stil glassene med låg i ovnen ved 110 grader.

Når det begynder at boble i glasset, stille uret på 30 minutter, herefter slukkes ovnen og glassene efterlades til langsom afkøling.

Jeg ved ikke hvor længe de kan holde da jeg bruger dem ret hurtigt :-)
Men mon ikke de holder i 1 års tid, det vil jeg da gætte på.


-----------------------
Om Henkogning
Hvis du har glas med gummiring (Patenlåg eller Weck) så sættes låget på fra starten, Er det med skruelåg, skal låget sidde en smule løst, og skrues fast når man slukker ovnen (luften skal nemlig kunne komme ud under kogning, men ikke ind igen under nedkøling). Som altid når man henkoger, er det vigtigt med god køkken hygiejne, og at der ikke sidder snavs mellem glas og gummirem.
-----------------------

2 kommentarer:

 1. det lyder som en fantastisk idé, først da jeg så overskriften troede jeg at du selv var begyndt at dyrker... - nu giver det mere mening.
  Jeg synes at vi skal gøre meget mere med henkogning, så man også spare på strømene. Måske ville en chili også være godt i? eller et stykke kanel?

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg er sikker på at det ville smage godt at putte lidt Chili og, og måske et fed hvidløg.
   Men jeg foretrækker nu at holde dem smagsneutrale så jeg kan bruge dem til hvad som helst.

   Henkogning virker fantastisk som konservering, hvis bare man er omhyggelig med processen.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...