2011-01-23

The edible container garden


Det er trendy at dyrke køkkenhave, om det er en trend der bliver hængende kan man jo tvivle på, for som så mange andre hobbyer der kræver arbejde, så skal der lyst til.og har man ikke det, så holder man nok op igen efter et år eller 2. 

Selv har jeg været med lidt længere end trenden, og jeg bliver nok ved et godt stykke ud i fremtiden, faktisk kan jeg slet ikke forestille mig, ikke at kunne hente frisk grønt i haven. Selv på denne årstid er der lækkerier at hente derude.

Har man en altan, en lille have (eller en stor have...) eller en lille plet jord som man har råderet over, så er der masser af inspiration i bogen "The edible container garden" til at dyrke lidt grønt, uden at bruge meget plads på det.
Mange ting kan dyrkes i en krukke på altanen, eller på terassen. Et potte fyldt med salathoveder i forskellige farver og faconer,  er meget dekorativ på terassen, og er der noget mere lækkert end at række hånden ud efter en dejlig sød og saftig Cherrytomat, mens man ligger og soler sig ? Langt de fleste krydderurter vokser glimrende i krukker/potter eller kasser, og det er en fryd at tage saksen og gå lige udenfor egen dør og hente en stor håndfuld Timian, Basilikum, Salvie, Mynte eller Persille.
Mange slags chili og peberfrugter vil klare sig glimrende  på en varm altan eller terrasse, og er man lidt mere ambitiøs, kan selv squash og græskar vokser i krukker og potter, hvis bare de ikke er for små.

Der er ingen undskyldning, hvis altså man har lyst. Gider man ikke kan man heldigvis skaffe friske økologisk grøntsager mange steder fra, det giver bare ikke den samme tilfredsstillelse, som når man selv har dyrket det.
Velbekomme.

2 kommentarer:

 1. Tak for bogtippet. Selvom vi har køkkenhave i sommerhuset går jeg og pusler lidt med, hvad der kan gro i vindueskarmen inde i byen. Køkkenhave kan man nemt blive afhængig af. Måske nogen af dem som hopper med på trenden opdager det ;-)

  /Birgitte

  SvarSlet
 2. Hej Birgitte
  Der skal nok være nogen der opdager at det ikke er hårdt arbejde, men ren fornøjelse af dyrke eget grønt :-)

  Det jeg mente var, at det man decideret kalder en Trend lige nu, nok (desværre) dør ud, ligesom de fleste andre trends.

  Der er mange krydderurter der kan vokse i vindueskarmen. Og visse Chili klarer sig også fint.
  Jeg kan anbefale den chili der hedder 'Sibirisk huspeber' den har jeg med stor succes haft i vindueskarmen i 2 år, og den har givet overvældende udbytte, af små og meget brugbare chilier.
  Hilsen Randi

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...