2011-01-08

Når det ikke fungerer

Der var lagt op til én af vores efterhånden faste lørdags simre retter, hvor vi med et glas Rødvin i hånden hjælper hinanden med at skrælle, snitte og stege de ting der skal i den simregryde vi har valgt denne gang. Oftest laver vi en stor portion, så der kan komme færdiglavede retter i fryseren til de dage hvor vi kommer sent hjem, eller hvor jeg bare ikke gider lave mad.
Dagens ret var Ølstegt oksetykkam, med masser af rodfrugter direkte fra haven. En ret vi har prøvet før og er glade for.

Den brunede tykkam fik selskab med Løg, Hvidløg og porrer, som stegte med lidt, inden øl og Timian blev tilsat.
det simrede i 30-45 minutter inden der blev tilsat Gulerødder, Pastinak og Persillerod og bouillon, og det hele simrede videre i 1 time. Lidt Chili blev tilsat for at give lidt smagsmæssig bund,
Det skulle blive en dejlig fyldig ret med mørt kød, og dyb smagfuld sauce, men sådan gik det ikke helt.
Kødet var sejt, hvilket vi ikke helt forstod da det er fra den 1/4 økologiske ko der ligger i vores fryser, og hvor alt det andet kød har smag ganske pragtfuldt.
Chilien smagte for meget igennem, og gav en skarphed til retten som ikke klædte den. Det var jo nok kokkens skyld, jeg glemte at selv chili af samme sort og fra samme plante kan have forskellig styrke.
Brødet vi fik til, var tørt og kedeligt og alt i alt var det ikke det store festmåltid.
Rodfrugterne smagte rigtig godt, og saucen blev godt, hvis man ser bort fra den uklædelige skarphed fra chilien. Men kødet ødelagde den gode stemning.

En af tingene der gik galt, var at jeg glemte at være kritisk overfor opskriften vi tog udgangspunkt i. Kødet skule have simret i 2½ time og ikke de angivne 1½ time, og så selvfølgelig den svigefuldt stærke chili.
Det kan lære mig at have for travlt på en simrelørdag :-)

Det hele kan stadig redes, for en ende af tykkammen står lige nu i en 80 grader varm ovn i en lille ovnfast gryde hvor det skal blive til pulled beef, efter inspiration fra Klidmoster.
Det bliver så til aftensmaden i morgen, så håber vi at det kan opveje dagens skuffelse.

3 kommentarer:

 1. Ak ja, det er jo hvad der kan ske. Håber det det 'pulled' bliver godt :-)

  SvarSlet
 2. Åh, det kender jeg godt!
  Det er bare så surt, når man er vant til at kunne stole nogenlunde godt på sine madinstinkter, i forhold til koge/stegetid og krydring - og når det så indimellem kikser. Især når man går meget op, i at maden skal smage godt og ikke bare mætte :-)
  Håber ligesom Klidmoster at din 'pulled beef' bliver god!
  Mange søndagshilsner fra Istanbul,
  Eva

  SvarSlet
 3. Ja det sker desværre. Jeg havde nok gang i for mange ting i køkkenet i går, men mere om det lidt senere :-)

  Min Pulled Beef smager rigtig lækkert, og er i hvert fald ikke hverken sej eller tør eller noget som helst andet negativt. Lige nu står den i køleskabet, indtil den i aften skal serveres med Rodfrugtmos og den sauce den er stegt i.
  Det kommer der også lidt mere om senere.
  God søndag til jer begge.
  Hilsen Randi

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...