Til weekenden tog vi en Oksetyksteg op af fryseren. Jeg har allerede beskrevet den kedelige skæbne der tilfaldt hoveddelen af Tykkammen, i mit forrige indlæg. Men resten af kødet har heldigvis fået en bedre skæbne.
Den uheldige oksetykkam fra i går har fået lidt oprejsning. Jeg tog en ende af stegen og lavede Pulled Beef efter inspiration fra Klidmoster, (Tak)
Kødet blev brunet i en lille ovnfast gryde, herefter stegte jeg løg og hvidløg, tilsatte hakkede tomater og en godt skvæt rødvin, hvorefter jeg lagde kødet tilbage i gryden, og satte hele herligheden i ovnen ved 100 grader.
2 timer senere skruede jeg ned til 80 grader, tilsatte 2 dl suppe (mere om denne i næste indlæg) og lod det stå natten over. Om morgenen gav jeg det yderligere en time ved 150 grader.
Efter denne behandling faldt kødet nærmest fra hinanden og det smagte fantastisk og var mørt og saftigt.
Saucen passerede jeg gennem en sigte, og stod med en fantastisk aromatisk og kraftfuld sauce.
Mums |
Det passede helt forrygende til Pulled Beef og den gode sauce.
Det hele blev rundet af, med en af vores egne juleøl årgang 2010
Fra haven er der denne gang brugt : Løg, Hvidløg, Tomat, Pastinak.
Hej Randi!
SvarSletFedt at det fungerede i anden ombæringen - opskriften lyder forrygende (og dejlig nem!) - det skal helt sikkert prøves ved lejlighed!
KH. Eva
Det var faktisk overraskende nemt. Det stykke kød jeg brugte var kun på ca. 300 g, så følg Klidmosters tider og temperaturer hvis du vil lave en hel steg.
SvarSletHilsen Randi