Vi havde regnet med at vi ville få 40-45 kg svinekød men grisene havde ikke været så store ved slagtning som ventet, så det blev kun til 32 Kg. Men det gør nu ikke noget, 32 kg kød er da også en slat :-)OG så er det meget passende at de enkelte stykker kød ikke er så store, når nu vi kun er 2 i husholdningen.
Ud over de 32 kg, havde vi bestilt 5 kg ekstra fars, der var ca 4,5 kg fars med grisen, så nu har vi 9,5 kg svinefars, så skal der laves pølser, mere om det senere.
Der var et par poser med alt den 'ukurante' blandt andet kæbesnitten. Egentlig havde jeg regnet med at der ville være et halvt hoved med, og er lidt skuffet. Jeg ville gerne have kogt rillettes på et hoved, men det gør jeg nu alligevel på kæbesnitten, tæerne og andre skæve stykker kød.
Her er lidt billeder fra dagen hvor vi har skåret ud og pakket ned.
Så er der kød
Der måles ud til et par dejlige skinkestege.
Jeg synes det er lidt hyggeligt at man kan se på sværen at det var en plettet gris.
Jeg synes det er lidt hyggeligt at man kan se på sværen at det var en plettet gris.
Mellemkammen befris for svær og skæres til dejlige koteletter i flere størrelser.
Grisen var ikke særlig fed, så det meste af de 32 kg er regulært kød.
Grisen var ikke særlig fed, så det meste af de 32 kg er regulært kød.
Kogeflæsk skal blive til salttørret bacon. Dertil bruges en salt/sukker blanding, der gnides godt ind.
Nu skal den så stå i nogle dage og væske - også mere om det i et senere indlæg.
Her er hvad det blev til
|
Herudover 4 kg fars der skal laves til dejlige pølser i morgen, og alle de skæve stykker der skal koges og laves til Rillettes. og Ribbensstegen (kogeflæsk) der er lagt til saltning og bliver til tørsaltet Bacon.
Manden ser helt lykkeligt ud ved tanken om alt det hud der nu ligger i fryseren, og kan blive til flæskesvær :-)
Dejligt med sådan en grissebasse :-)
SvarSletJeg skal dele en magen til inden længe - glæder mig til at se hvordan du laver dit bacon, for det skal bestemt prøves.
Lækker gris. Husk efter salt skal dit Bacon tørre og modne 2-3 dage inden røg.
SvarSletMvh
Jesper
Kød&Kylling
Hej Malou.
SvarSletDejlig fornemmelse med så meget godt kød i fryseren.
Bare rolig der skal nok komme et indlæg om den dejlige baconbasse.
Randi
Hej Jesper
SvarSletJeg havde egentlig ikke tænkt mig at den skulle røges (har hverken rygeovn eller skorsten)
Det er meningen at det skal bruges som en slags Pancetta.
Også en god blog du har forøvrigt, den er jeg ikke stødt på tidligere.
Jeg går og drømmer om at købe en halv ko eller gris på et tidspunkt, men et eller andet fæ, der ligner mig til forveksling, bliver ved med at fylde fryseren med andre ting ;-)
SvarSletHvad vil du lave af svinenyrerne?
Hej Piskeris
SvarSletHæHæ
Jeg kender godt det der med pladsen. I efteråret købte vi en kummefryser, og fyldte den straks med 1/4 ko. Så har vi gået og ventet på at der skulle blive plads til 1/2 gris, men nogen blev ved med at fylde grøntsager og færdigretter i den.....
Nu tabte vi så tålmodigheden og tændte for den gamle skabsfryser i kælderen, tjae.
Og lige om lidt er der 6 kyllinger der skal slagtes, og jeg tror også vi er kommet til at bestille 1/2 lam, og måske 1/2 ged som kommer til vinter.
Jeg forudsiger at vi ikke kommer til at bruge ret mange penge på kød i 2012 :-O
Hov..
SvarSletNyrene har jeg ikke nogen planer med endnu, jeg havde ikke lige tænkt at de ville være med, men selvfølgelig var de det.
Tænker at jeg vil lave noget italiensk inspireret - de er gode til det med indmad.
sikke nogle skønne billeder, en øko gris er bare noget helt andet end den konventionelle som er fyldt med medicinrester og dårligt liv. Og ham i hanen i weberen, DET glæder jeg mig til at følge...
SletSelv får jeg oksekød her den 23 med masser af indmad og ben, så der skal koges fond. Det sidste er brugt, og at have et liv uden fond, det gør ondt i ens madlavningshjerte. Skulle du ikke med ud til Lone Landmand til hendes træf i september? så kunne du jo sætte manden af ved søsteren?
Hej Camilla
SletJeg har ikke set opslag om træf ved Lone Landmand, har du et link ?