2011-10-31

Chili Relish af Grønne Chili og Tomater.

Man siger at det tager 3 år for en tradition af danne sig. Men når nu man har gjort noget 2 år i træk,  og alerede nu ved, at man vil gøre det samme til næste år, så vil jeg tyvstarte og kalde min umodne Chili Relish for et tradition.
Når årets første nattefrost varsles er det med at få de sidste Chili og Tomat fra drivhuset høstet.
Det betyder at en del bliver plukket, inden de er helt modne. Både Chili og Tomat kan færdigmodne indenfor, specielt hvis de har fået lidt farve inden de plukkes. Men man kan også bruge dem som de er, hvilket jeg har gjort her.


På nær de allerstærkeste såsom Habanero, blev alle Chilier fra sidste høst inden frosten, brugt til denne Relish. Der var stærke og milde imellem hinanden, og lidt Peberfrugt kom der også i. Derudover lidt halvmoden tomat, for at mildne det hele.
Smager suverænt i en burger eller sandwich, til en grillpølse eller en god bøf.

Opskriften er oprindeligt fra  Mira Arkin men jeg har ændret lidt på den, for at tilpasse til de ingredienser jeg havde.

400 g. rød peber eller snack pebre
200 g. rød eller grøn chili
200 g. Tomat
3 fed hvidløg
8 spsk. lagereddike
2 dl. vand
4 spsk. sukker
groft salt
Olivenolie til stegning.

Rens chilierne. Noget af styrken kan justeres ved at fjerne kerner og hvide hinder, da det er der det meste af styrke sidder. Steg de finthakkede grøntsager i olivenolie  til de får lidt farve. Tilsæt de øvrige ingredienser og lad det simre i 10 minutter, eller til konsistensen er som ønsket.
Smag til med salt og evt.lidt peber.

-----------------------
Fra Haven er der brugt: Chili, Peberfrugt, Tomat, Hvidløg.

1 kommentar:

  1. Den napper jeg - selvfølgelig :-). Det er god du kan holde mig i gang i køkkenet :-)

    Ha´en god dag
    Birgitte

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...