Det havde vi nu, for i efteråret fik vi pludselig mulighed for at få fat på Hare, Vildgås og Skovduer.
Hugh fra River Cottage lavede den med Fasan, Kanin og Skovdue. Men vi brugte det vi havde.
Brystkødet fra vildgåsen og 4 skovduer blev skåret fra
Fra Haren tog vi noget af det gode kød fra bagpartiet.
Duebryst |
Brunet gåsebryst |
Brunet harekød |
Mens manden brunede kødet, lavede jeg en fars af :
1 kg hakket kalv & flæsk.
250 g lever (fra gås og kylling) grofthakket.
1 æg
1½ dl rasp
Lidt Cognac
Lidt Rødvin
10 let knuste enebær
Timian
Persille
2 fed hvidløg
Salt/Peber
Formen fyldes |
Læg ingredienser i formen lagvis og start med Fars. Derefter Due, Fars, Gås, Fars, Hare, Fars.
Til sidst foldes bacon ind over over kødet
Dæk formen til med folie, og stil den i ovnen ved 160 grader og i vandbad.
Den skal have ca. 2 timer.
klar til ovnen |
Varm fra ovnen |
Afkølet og udskåret. |
Den blev ret stor, og kom til at veje 3 kg i slutresultat, mindre kan nok også gøre det :-)
Jeg glæder mig til at tage et par skiver af fryseren, og måske spise det med ristet brød og salat.
Fra haven er der brugt: Persille, Timian og Hvidløg
Raspen var hjemmelavet
Ægget fra egne høns.
--------------------------------------------------------------
Relaterede indlæg :
2011-02-04 Det bliver vildt
2011-02-06 Helt Vildt 1 - Resultatlisten
2011-02-15 Helt Vildt 3 - Kalvetunge terrine
2011-02-20 Helt Vildt 4 - Suppe og Rillette
Hej Randi.
SvarSletDet ser superlækkert ud. Gås og hare er ikke noget dårligt bytte for kanin og fasan. Jeg så den omtalte River Cottage for et par uger siden. Det er nogle gode udsendelser.
Jeg synes River Cottage er nogle rigtig gode udsendelser, men jeg kan ikek se det uden at blive lidt misundelig, for han lever det liv, som jeg et eller andet sted drømmer om,men ved at jeg sikkert ikke ville ønske hvis jeg havde det.
SvarSletMen mange elementer fra hans udsendelser kan man tage med sig, selvom man bare har en helt almindelig baghave. F.eks det med at det hele kan bruges. Det går jeg meget ind for, det og så at hjemmedyrket grønt smager bedst.
Hilsen Randi
Tak for opskrift og instruktion, det virker ligetil.
SvarSletJeg er også altid grøn af misundelse når jeg ser det program, kører det i øjeblikket på DR? Jeg kan nemlig ikke finde det i nogen tv-guide, og jeg har kun set få afsnit desværre.
Hej Didde
SvarSletNej de kører ikke nogen steder lige nu, desværre.
Terrinen er lige til at gå til. Det der tager lang tid, er at få parteret dyrene, når først det er overstået, så tager det faktisk ikke lang tid. og det er ikke spor svært.