Det er ved at være på tide at få de sidste stykker kød fra vores kvarte kalv fra sidste år, blandt andet lå denne dejlige hale i vores fryser, og kaldte på en god omgang Kalvehale ragout.
Samtidig havde jeg eg god rest af gårsdagens grøntsagssuppe, som jeg også gerne ville have brugt. og da den indeholdt mange af de grøntsager man normalt kommer i en god simreret, eller kødsuppe, så passende den lige ind.
Kødstykkerne blev brunet godt af i en stegegryde, hvorefter de blev taget op igen.
3 fed hvidløg og et løg blev hakket fint, og blev stegt i gryden.
2 spsk. tomatkoncentrat blev brændt af sammen med løgene, inden grøntsagssuppen blev hældt over, sammen med et stort glas rødvin.
Det hele blev bragt til kogning, og kødet kom i gryden igen.
Efter 2½ times simring, pillede jeg kødet fra benene, og puttede det tilbage i gryden.
Smagte til med salt og Peber, og varmede op igen.
Lige inden servering blandede jeg ½ porrer i meget fine ringe i.
Porrerne gav et meget fint frisk modspil til den ret så tætte gryderet.
Ragout'en blev serveret med en lækker Kartoffelmos tilsat lidt pastinak og jordskok. Og der er rester, og dem ved jeg allerede hvad jeg vil bruge til.
-----------------------
Fra Haven er der brugt: Løg, Hvidløg, Porrer (og så alt det fra grøntsagssuppen)
Hej Randi
SvarSletDet ser supperlækkert ud. Jeg spiser ikke ret meget kød, men simreretter savner jeg.
Med venlig hilsen
Orla
Hej Orla
SvarSletJeg spiser nok en del kød, men i sammenligning med så mange andre - nok ikke alligevel..
Vi spiser mange retter der er rent vegetariske. Risotto, Grøntsagssupper etc.
En ragout som denne indeholder ikke ret mange gram kød, men der er alligevel mad til 2dage (2 personer) og med masser af smag og kraft.
Simreretter ville jeg nødig undvære, det er en formildende omstændighed ved vinteren :-)
God nytår
Årh, hvor ser det bare godt ud! Og kalvehaler er guddommelig spise - mmmm!
SvarSletHav et godt nytår og hvem ved - måske render vi på hinanden igen i det nye år :-D
Hej Piske
SvarSletJa der er dejlig meget smag i sådan nogen haler, og hvilken smag.
Mon ikke der er en mulighed for at vi støder ind i hinanden derude i 2012, det håber jeg da.
Også rigtig godt nytår til dig.